Jump to content

Мрачни състояния


Recommended Posts

Какво представят лошите и мрачни състояния? Те са мисли на живи същества от ниска култура. Щом ви нападне такова същество, впрегнете го на работа. Дайте му един добър урок, втори път да не ви посещава. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 130).

Как ще се справяте със своите отрицателни, мрачни състояния? Седнете спокойно на едно място 5 ÷ 10 минути, отпуснете мускулите си, да няма никакво напрежение и започнете да мислите за хубави, красиви неща. Представяйте си красиви картини, образи, докато придобиете добро разположение на духа. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 64).

Ако имате някакво мрачно, тежко настроение, четете някоя книга, от автор, който е идеалист, и ще видите, че настроението ви ще се подобри. И обратно, ако сте добре разположен, четете някоя книга от материалист писател, и ще видите, че настроението ви веднага ще си понижи. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА – 170).

За да не изпадате в мрачни състояния, трябва да подобрите дихателната си система и черния дроб. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 29).

Защо човек да не гледа с радост на живота? За предпочитане е да мислите, че всичко можете да постигнете, отколкото да се обезсърчавате и да гледате мрачно на живота. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ – 187).

Вие трябва да знаете, че всички сте изложени на влиянието на странични същества, които имат желание да ви отклонят от пътя. (ДОПИРНИ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 153).

От какво се е толкова много огрубило? - Външните влияния са му подействали. (MOK – IV г. - 11 лекция -24).

Току виж, подадеш се на влияния... Не се подавайте на изкушения! (ТРИТЕ ЖИВОТА - 73).

Всичко това един ден той трябва да преодолее, да придобие истинска, разумна свобода, от която да се ползва и той, както и окръжаващите. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 312).

Ученикът трябва да познава Истината. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 73).

За да не се поддава на лошото влияние на съществата в себе си, човек трябва да има светлина, да вижда нещата ясно. Чрез самообладание, чрез вяра човек ще дойде до положение да се противопоставя на лошите влияния в себе си и да дава предимство на добрите. (УЧЕНИИЕ И РАБОТА - 228).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...