Jump to content

Човек няма от какво да се бои


Recommended Posts

За желанията има сито, което пресява. Желанията, които са били в друго сърце, те не могат да минат през това място, през това сито. Само новите желания могат да минават през това сито. Един добър човек, като се движи, като живее между лоши хора, като се движи това сито в неговото сърце, техните лоши желания не могат да попаднат в сърцето му. Тези лоши течения не могат да попаднат в сърцето му. Има един филтър, който пречиства... Опасността е, когато това сито престане да се върти, тогава всичката кал може да влезе в сърцето му. И тогава се явяват много неприятности в живота... Не разваляй Божествената инсталация в тебе. Колкото по-бързо се движи твое­то сито на сърцето, твоето сито на ума и твоето сито на волята ти, толкова по-добре. Изучавайте инсталациите си! И щом някой път се развали някоя от тях, ще вземеш мерки. Що е молитва? Инсталацията се е развалила и ти ще искаш да дойдат тези инженерите да направят поправката. Това е молитвата. (ПЪТЯТ НА ДОБРОТО - 366).

Ако се обърнете към Бога с искрена молитва, пълна със смирение, каквато помощ попросите от Него, ще ви се даде. (СЪБОРНИ БЕСВДИ - 1929 г. - 118).

Формула: „Господи на Любовта, Боже на Светлината, разпръсни всички нечисти влияния около мен”. (Казва се три пъти.) (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ т. - 150).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...