Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ КАРАНЕ


Recommended Posts

БЕЗ КАРАНЕ

Съвременните хора говорят за Любовта, обичат се, но въпреки това, постоянно се карат. Защо? Защото те не обичат Бога в човека, а себе си.
(ОПОРНИ
ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 205).
 
Като се съберат двама сприхави, ще се скарат. На две сухи дървета им трябва само една клечка кибрит... Ако има друг сприхав човек, ти ще туриш 4 ÷ 5 души между тебе и него, че да сте по-далеч
. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том – 44).
 
Скарал си се с някого. Значи, свързал си се. Какво трябва да направиш? Срещни този човек, прегърни го, целуни го, раздрусай го, кажи му: „Не ми се сърди!” В това седи силата на човека. Тъй, щото, разсърдиш ли се с някого, не ходи да му искаш извинение, но хвани го, прегърни го, целуни го от едната, от другата страна. Речете ли да се извинявате, това са официалности, това с фарисейщини. (
ПРАВО СИ ОТСЪДИЛ - 55).
 
Щом се карат хората, една кана вода им трябва. Може мислено да хвърлите водата.
(ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ
- I том - 160).
 
Скарването между двама души не е нищо друга, освен бодване с шило. Всички хора имат такива шила в себе си, с които едни други се бодат. - Силно ме бодна този човек. - Седял си при него много време. Колко време трябва да седите при човек, когото обичате? Определено е колко време трябва да седите при човек, когото обичате. Който много обича, той трябва да седи една минута; който по-малко обича - две минути; който малко обича - три минути. Който седи повече от три минути, той ще опита шилото.
(ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА
- 66).
 
Все за материални работи хората се карат. Казвам: напуснете материалния свят, не се занимавайте с него, ако искате да прогресирате.
(ФАКТИ, ЗАКОНИ,
ПРИНЦИПИ - I том - 213).
 
Представете си, че някой път се скарате с някого. Стане пререкание... След като си нарязал някого, след като си му казал много думи, че той е невъзпитан, че не е културен, да можеш всичко това да го оставиш и да си кажеш: Я да видя този човек какви добри черти има? В дадения случай да се спреш и да намериш хубавите черти и като ги намериш, да ги държиш в ума си.
(ФАКТИ,
ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том - 50).
 
Срещнете, че двама хора спорят за нещо. Ти казваш: „Колко са глупави!” Вие не разрешавате правилно въпроса. Ако се карат двама души, това не е глупаво, а е умно. Това е въпрос за живот между тях. И същевременно, това е предметно учение заради тебе. Ако вие не разрешите това предметно учение, вие ще се намерите в тяхното положение. Провидението ви представя това, като предметно учение.
(ВЕЧНИЯТ ПОРЯДЪК
- 211).
 
Дом, в който хората не се карат, е дом на Любовта. (
ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА – 148).
 
Преди да заминете за другия свят, извикайте роднините си, дайте, каквото сте имали и кажете им да не се карат по между си. Не оставяйте наследници след заминаването си.
(НОВО НАЧАЛО - 94).
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...