Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ ЛЪЖА

Recommended Posts

НЯКОИ ПРАВИЛА

без ЛЪЖА

Не лъжете другите, за да не лъжат и вас.
(ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 56).
При всяка лъжа се намалява силата на ума и ставаш по-лек. Като говориш Истината, придобиваш сила и тежест.
(АКО ГОВОРЯ - I том. - 314).
Да живеете без лъжа, това значи да живеете без страх. (
МОК – ІІІ г. – 21 лекция - 7).
Щом лъжете, страхливи сте; щом лъжете, безсъвестни сте. Съвестта е слабо развита у вас. Щом лъжете, любовта ви към Бога е слабо развита. Щом лъжете, вярата ви е слабо развита. Щом лъжете, надеждата ви е слабо развита. Щом лъжете, вие сте малодушен, мързелив, ленив. Ленивите хора са много лъжливи. Не е лесно да се освободите от лъжата. Тя носи всички недъзи със себе си... Сегашният живот е живот на лъжа, сегашната цивилизация е цивилизация на лъжи. Но и тя ще погине и от тази цивилизация един ден няма да остане ни помен.
(АКО ГОВОРЯ – ІІ т. 211).
Какво представлява лъжата? Най-малката погрешка в света, която води към най-големи опасности. При това, малките лъжи са по-опасни. Големите лъжи всеки ги вижда, не могат да се скрият.
(ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 192).
Излъже ли човек, непременно ще го сполети нещо: или ще падне, или ще заболее, или отвън някой ще му причини някаква неприятност.
(ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 403)
.
Колкото малка да е лъжата, тя е подобна на микробите, които се размножават и причиняват нещастия на хората. Като се размножава, лъжата остава нечистотите си в ума и в сърцето на човека, с което му причинява големи пакости.
(ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 403).
И за най-малката лъжа Природата наказва. Някой обича да полъгва, но иска да се изправи, да се освободи от този недъг. Какво прави Природата тогава? - Щом този човек си позволи да излъже, веднага езикът му се изприщва.
(ЖИВА РЕЧ - 80).
Който лъже, той се намира в болезнено състояние, както онзи, на когото стомахът е разстроен.
(ДА ВИ ДАДЕ– 101).
Лъжата изменя химическия състав на кръвта и на тъканите на организма.
(ЖИВА РЕЧ - 81).
Страшно е за оня, който лъже. Той внася отрова в своя организъм. Тая отрова се предава в кръвта на бъдещите поколения и те постепенно се израждат.
(ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 202).
Съществува един свят, дето хората не могат да лъжат. Каквото кажат, там всичко се реализира... Какво ще бъде положението на човека, който лъже, че е болен? Щом не говори Истината, той ще се разболее.
(МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ- 160).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×