Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА -С МИСЪЛ


Recommended Posts

С МИСЪЛ

Няма крепост в света, която да устои на огъня на правата мисъл. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН -18.03 1989).

 

Ако отправите една добра мисъл към някой болен или страдащ и му помогнете, вие сте постъпили разумно. (БОЖИЯТ ГЛАС - 209).

 

Ако знаете, че някой ваш близък е болен, не го лекувайте с лекарства, но нека го посетят десетина души и всеки от вас да отправи към него мисълта, че ще оздравее. Ако той приеме мисълта ви и повярва в нея, ще стане от леглото си. Мисълта е мощна сила, която лекува и повдига човека. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 136).

 

Идеалът на всеки човек е да придобие правата мисъл. Придобие ли правата мисъл, той е намерил ключа на живота... той е запалил вече огъня на своето огнище, на което може да се топли всеки измръзнал, отчаян, обезсърчен. Нямате ли огън на огнището си, всеки ще мине и замине покрай вас, без да се спре. (БОЖИЯТ ГЛАС- 133).

 

Престани да мислиш за човека, когото мразиш. Забрави, че той ти е причинил някаква пакост. Не мисли за обидата, която някой ти причинил. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 225).

 

Лошата мисъл е по-лоша от материалната отрова, за да не трови организма си, човек трябва да държи в ума си Божествени мисли. (ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 203).

 

Престанете да мислите лошо един за друг. Ако ще мислиш, помисли доброто. (ПЕТТЕ ВРАТИ - 310).

 

За предпочитане е, обаче, човек да се храни с такива мисли и чувства, които да повдигат както него, така и неговите ближни. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 116).

 

Ако двама души, които имат права мисъл, се съберат на едно място, те имат красиви, правилни отношения. Между тях не се пораждат никакви противоречия. (БОЖИЯТ ГЛАС - 139).

 

Срещне ли противника си, мислещият човек му подава ръката си и го превръща в свой приятел. Когато хората мислят право, всякакво различие между тях изчезва. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 343).

 

Каквото и да мислиш, добро или зло, за себе си или за другите, то ще се върне при тебе. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС – 227).

 

Един говедар, след като пасял говедата дълго време, говедарят започнал да мяза на говедата. Изпраща мисълта на говедата. Какво ще му прати едно говедо? (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 227).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...