Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА -С МИСЪЛ

Recommended Posts

С МИСЪЛ

Няма крепост в света, която да устои на огъня на правата мисъл. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН -18.03 1989).

 

Ако отправите една добра мисъл към някой болен или страдащ и му помогнете, вие сте постъпили разумно. (БОЖИЯТ ГЛАС - 209).

 

Ако знаете, че някой ваш близък е болен, не го лекувайте с лекарства, но нека го посетят десетина души и всеки от вас да отправи към него мисълта, че ще оздравее. Ако той приеме мисълта ви и повярва в нея, ще стане от леглото си. Мисълта е мощна сила, която лекува и повдига човека. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 136).

 

Идеалът на всеки човек е да придобие правата мисъл. Придобие ли правата мисъл, той е намерил ключа на живота... той е запалил вече огъня на своето огнище, на което може да се топли всеки измръзнал, отчаян, обезсърчен. Нямате ли огън на огнището си, всеки ще мине и замине покрай вас, без да се спре. (БОЖИЯТ ГЛАС- 133).

 

Престани да мислиш за човека, когото мразиш. Забрави, че той ти е причинил някаква пакост. Не мисли за обидата, която някой ти причинил. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 225).

 

Лошата мисъл е по-лоша от материалната отрова, за да не трови организма си, човек трябва да държи в ума си Божествени мисли. (ЗАКОНЪТ И ЛЮБОВТА - 203).

 

Престанете да мислите лошо един за друг. Ако ще мислиш, помисли доброто. (ПЕТТЕ ВРАТИ - 310).

 

За предпочитане е, обаче, човек да се храни с такива мисли и чувства, които да повдигат както него, така и неговите ближни. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 116).

 

Ако двама души, които имат права мисъл, се съберат на едно място, те имат красиви, правилни отношения. Между тях не се пораждат никакви противоречия. (БОЖИЯТ ГЛАС - 139).

 

Срещне ли противника си, мислещият човек му подава ръката си и го превръща в свой приятел. Когато хората мислят право, всякакво различие между тях изчезва. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 343).

 

Каквото и да мислиш, добро или зло, за себе си или за другите, то ще се върне при тебе. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС – 227).

 

Един говедар, след като пасял говедата дълго време, говедарят започнал да мяза на говедата. Изпраща мисълта на говедата. Какво ще му прати едно говедо? (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 227).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×