Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - В ОБЩЕСТВОТО


Recommended Posts

В ОБЩЕСТВОТО

Влезе ли в едно общество, човек е длъжен да спазва реда и порядъка, който съществува там... Следователно, докато има отношение към индивидите, към обществата и към народите, човек трябва да се съобразява с техните нрави и обичаи. Човек трябва да има отношение към лица, общества и народи, които стоят по-високо от него. В този случай, той ще спазва техните прави и обичаи, ще се подчинява на известни условия, но същевременно се ползва от тях. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 164).

Съвършеният, като влезе, предава своето настроение. На всички същества той предава своето разположение... Той се радва на себе си и на всичките хора. Той предава на другите своето разположение... Всички имат неговото разположение... Ние, като влезем някъде, предаваме своето разположение и казваме: „Лоши са хората”. Казвам: Лоши сме ние, които сме предали своето настроение. (НАУКА ЗА ЖИВОТА - 11).

Щом влезете в едно общество, когато хората нямат добро разположение към тебе, веднага се дразниш. Щом имат добро разположение, добър си. (НАУКА ЗА ЖИВОТА - 12).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...