Jump to content

ОБНОВЯВАНЕ


Recommended Posts

ОБНОВЯВАНЕ

„Ама побеляхме, очите ни се премрежиха, стомахът ни вече не работи. - Всичко това е така, понеже не вярвате в Господа. Щом повярвате в Единния Бог, вие напълно ще се обновите. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА -164)

У човека има нещо, което е наклонно да греши, вследствие на което Природата е вложила в материята качеството да се видоизменя, т. е. постоянно да се преустройва. Учените казват, че човешкото тяло се преустройва през седем години. Значи, на всеки седем години костната, мускулната, нервната и мозъчната тъкан в човека се обновяват. Някои учени пък казват, че всичко в човека може да се обнови, да се прероди, даже през три месеца. Това зависи от неговите мисли и чувства. Достатъчно е човек да извърши едно престъпление, за да се опетни материята на тялото му. Обаче, ако желае, човек лесно може да пречисти материята си, да я обнови. Това се постига с чисти и възвишени мисли и чувства. Те преобразяват човека, внасят в него нови сили и възможности. Ето защо, за да преустрои тялото си, на човек се препоръчва чист живот. В това отношение, човек трябва да бъде извор, който постоянно да блика и да чисти. Самият живот представя течение, което дето мине, чисти и обновява. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 10)

Всичко старо трябва да се преобрази, да се обнови. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 268)

В тази човешка форма трябва да вложите нов живот. (СИЛА И ЖИВОТ - 5 серия - 268)

Когато лошите и добрите работи се преповтарят, те произвеждат обратни резултати... От честото повтаряне на известни неща става втръсване в човека, вследствие на което се произвежда вътрешна реакция. Дойде ли до тази реакция, човек непременно трябва да се опресни, да се обнови. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО -171)

Ако въздухът и водата не се опресняваха, щяха да бъдат в постоянен застой, който би се отразил неблагоприятно върху целокупния живот. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 179)

И в Писанието е казано: „Постоянно се обновявайте!” (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 171)

Почивката е необходима за всички живи същества като обновителен процес. Щом се наспи, човек се обновява в мисли и чувства и е готов за работа. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 116)

Вижте какво става с гъсеницата. Тя се превръща в пеперуда, с безброй краски на крилцата си. Ако гъсеницата може да се превърне в пеперуда, с нови дрешки, колко повече мъжът и жената могат да се преобразят. Те могат да постигнат това лесно, понеже носят в себе си Божествени заложби. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 284)

Обновяването е вътрешен процес в човека, който внася нещо ново в неговата душа. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 176)

За да се обнови, човек трябва да пречисти в себе си всички Божествени мисли и чувства, които от миналите векове още е изопачил. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 173)

Всеки ден, всеки час, всеки момент трябва да се внася нещо ново в мислите и чувствата на човека. Само новото обновява и повдига човека. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 176)

Мислите и чувствата се препращат по цялото тяло чрез мозъчната и симпатичната нервна система, така те обновяват човека. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 106)

Когато се говори за обновяване, разбираме намаляване на тежестта, която човек е турил върху себе си. Тази тежест се дължи на чрезмерно големи желания, към които човек се стреми. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 184)

Красиво нещо е обновяването! То се постига чрез закона на Любовта, на Мъдростта и на Истината. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 177)

Без Божията Любов, без Божията Мъдрост и без Божията Истина не съществува чистота. Без тях няма обнова, никакво подмладяване не може да става. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 104)

Любовта е причина за вечното подмладяване, за вечното обновяване на човешката душа. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 61)

Когато Любовта посети човека, тя го обновява. Всеки човек търси Любовта, за да се обнови, да се подмлади . (ЛЪЧИ НА ЖИВОТЯ - 335)

Вярата подмладява. Ще вярваш, за да се обновиш и подмладиш. (СЕЯТЕЛЯТ - 270)

За да се обнови, човек трябва да избягва повторението на нещата, което води към пресищане. На преситения трябва да се отнеме нещо, за да се обнови... Няма човек в света, на когото да не е отнето нещо. Това е необходимо, за да дойде обновяването. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 174, 175)

Като казвам, че за да се обнови човек, трябва да му се отнеме нещо, това е само външната страна на въпроса. Това не значи, че постоянно трябва да се отнема нещо от човека. Отнемането трябва да бъде като външно условие, а не като постоянен вътрешен процес. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 176)

Човек може да се обновява и при най-неблагоприятни условия. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 180)

Страданията винаги обновяват човека. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 175)

Сега турете в ума си мисълта, че трябва постоянно да се обновявате. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 185)

По какъвто да е начин, човек трябва да се обнови! Не мислете, че това обновяване ще ви наложи да влезете в съгласие с окръжаващите... Не, щом искате да се обновите, не мислете за времето: дали е облачно, дали вали сняг или дъжд - за нищо друго не мислете, освен за обновяването. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 177)

Трябва да се спирате главно върху ония методи, които помагат за вътрешно обновяване. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 182)

Най-важният въпрос за човека е въпросът за вътрешното обновяване. То седи във връзка с доволството. Щом станете сутрин, започнете да работите с най-малките условия, които ви са дадени. ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 182)

Не е въпрос да се лекува човек, за да се поправи. Нека не говорим за лекуване и поправяне, но за обновяване и подмладяване. (ПЕТИМАТА БРАТЯ -155)

Ако човек изключи от себе си насилието, лъжата и злото, той ще се свърже с Божественото начало в себе си. Тогава всички болести, всички недъзи в тялото, умът и сърцето ще изчезнат. Те ще се съблекат от нас така, както змията съблича кожата си. Тогава у нас ще влезе нещо ново - нова мисъл, ново чувство, които ще ни подмладят. Подмладим ли се ние и светът около нас ще се преобрази. Пречките, които дотогава са съществували в ума и сърцето ни, ще се премахнат и ще почувстваме доброто във всичката му вътрешна красота. (ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ - 37)

Да пресъздаде човек ума, сърцето и тялото си, това значи да се обнови. Това не е еднократен процес, но многократен. Човек трябва вечно да се обновява. Значи задачата на всеки човек е да работи за своето вечно обновяване. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 43)

Всеки ден човек трябва да се обновява. Тази е новата философия на живота. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 165)

Като живееш, имаш възможност всеки даден момент да се обновиш и очистиш. Достатъчно е да повдигнеш мисълта си към Бога, за да се обновиш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 105)

При обновяването на човека взимат участие същества извън него. (вел[…])

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...