Jump to content

ОТПОСТВАНЕ


Recommended Posts

ОТПОСТВАНЕ

Отпостването се прави на десетия ден на обяд, като към житото и останалата храна се добавя ангелска супа, подправена с малко сол. Ангелската супа се приготвя, като се сварят цели, обелени картофи и накрая се добавя магданоз, като може и чер пипер. Няма точен брой картофи, които трябва да се изядат - това е според индивидуалното предпочитание. В дните след житния режим трябва да се внимава да не се преяжда и преминаването в обичайния режим на хранене да се осъществи плавно и постепенно, в хармония с вътрешния усет и чувство за мярка.

Всички отпадъци от храната по време на житния режим като орехови черупки, обелки и т. н. не бива да се изхвърлят на боклука, а да се събират в найлонов плик и след като свърши постът, отпадъците да се заровят на някое чисто място сред Природата. Между впрочем с. Йорданка добави, че по същия начин трябва да се постъпва и с хранителните отпадъци от братските вечери, когато се събираме за нашите празници и последните също трябва да се заравят, а не да се хвърлят на боклука.

Смисъла на житния режим е да ни пречисти и извиси физически и духовно, да ни направи НОВИ ХОРА, хората, които сега ще дойдат през новата епоха на Водолея и които Учителя нарича СЛЪНЧЕВИ ДЕВИ. А да се стремим да достигнем тази мярка, този висш идеал, това е прекрасно! Нали?...

Записал: брат Жоро – Габрово

от сестра Йорданка Жекова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...