Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - ПОПРАВЯНЕ

Recommended Posts

ПОПРАВЯНЕ

Говорите ли за погрешките на хората, трябва да бъдете много внимателни, защото те са крайно чувствителни. Ако речеш да изправиш една погрешка на човека, той няма да те разбере право и ще започне да се съмнява в тебе... Веднага се обижда. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 34).

Пазете едно правило: Не поправяй един човек в погрешка, която ти сам имаш. Поправяй един човек в погрешка, която ти сам нямаш. И ръцете ти тогаз са чисти и каквото кажеш, Бог ще те благослови. (ПЪРВИЯТ МОМЕНТ НА ЛЮБОВТА - 16).

Щом искаш да изправиш погрешката на някой човек, най-първо ще пристъпиш към него с всичкото благородство на душата си, за да го предразположиш, да разбереш състоянието му. Щом разбереш състоянието му, ти можеш да му помогнеш. Помогнеш ли на него, ще помогнеш и на себе си. Да помогнеш на ближния си, това е цяла наука. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 35).

Когато човек стане лош, първото нещо, което трябва да направите, за да го поправите, е да го нахраните... Ако имате един неприятел, който ви мрази, гощавайте го, хранете го, той ще ви стане приятел. (МОК – Ш г. - 8 лекция - 125).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×