Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - С ПОЧИТАНЕ


Recommended Posts

С ПОЧИТАНЕ

Ако е въпрос за привидно почитание, то лесно се отдава... Почит ли е това? И жената може да върши лоши работи зад гърба на мъжа си, а външно да го почита. Почит ли е това? Това е лицемерие. Хората са свикнали на това лицемерие и се радват на външното почитание... Почитанието трябва да излиза от дълбочината на човешкото сърце. Разумни отношения трябва да има... Разумни отношения са нужни навсякъде. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ - 143).

Ако храната, мислите и чувствата на човека повдигат неговия ближен, те са на място. Ние ги наричаме Божествени. Понякога мислите и чувствата на едного повдигат ближния му, а той сам пада. И те са на място. За предпочитане е, обаче човек да се храни с такива мисли и чувства, които да повдигат, както него, така и неговите ближни. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 116).

Съвременните хора искат почитание, без да бъдат нежни и внимателни към другите. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ - 145).

Между стари и млади, старайте се да си отдавате почитание един на друг, защото вие не знаете кой от вас е стар и кой млад. Някои от вас са живели по-дълго време, имат по-големи опитности, те са по-стари. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1921 г. - 103).

Надпреварвайте се в почит! Първата черта и за младите, и за старите е да се надпреварвате в отдаване на почит. (ООК - III г. - 24 беседа - 21).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...