Jump to content
Северина

НЯКОИ ПРАВИЛА - БЕЗ ПРОСИЯ

Recommended Posts

БЕЗ ПРОСИЯ

Сегашният свят е пълен с души останали назад в развитието си, т. е. останали назад от човешката еволюция, поради което не могат самостоятелно да се ползват от силите на Природата. Едни от тях се намират в положението на просяци, които тропат по чуждите врати, да искат хляб; други са в положението на апаши, а трети - в положението на паразити. (ТРИТЕ ЖИВОТА – 7).

Нека гладният да умре от глад, но да не проси. За предпочитане е гладен да умреш, но да не просиш... Да считаш, че хората са длъжни да те гледат, това не е любов, това е изнудване. В Писанието е позволено на човека да проси, но само от Бога, от никого другиго. Всяко просене вън от Бога е унижение за човешката душа. (МНОЗИНА КАЗВАХА - 144).

Окултният ученик никога не трябва да подлага ръка, да проси. Щом има нужда от нещо, той ще отиде при някой свой близък или познат и ще му каже: Имаш ли някаква работа за мене? - Какво можеш да работиш? - Мога да копая, да чистя - с една дума всичко мога да върша. - Добре, благодаря ти, че ще ми услужиш. (ДОБРИ НАВИЦИ - 24).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×