Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - СЪС СЪГЛАСИЕ


Recommended Posts

СЪС СЪГЛАСИЕ

Ако трябва да свършите някаква добра работа, никога не отлагайте. Ако целият ви дом - баща, майка, жена, деца не са в съгласие с вас, пак не отлагайте работата си. Щом е Божествена, вървете напред. За вас е важно да имате хармония с Бога. Ако жена ви не е съгласна с вас, оставете я свободна, а вие вършете това, което отвътре ви се диктува. (УЧЕНИЕ И РААБОТ - 157).

Някой път, за да дойдете в съгласие, трябва да приложите един закон. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - изд. - 1995 г. - 2 час - 77).

Дойде някой и ти не можеш да го търпиш. Защо не можеш да го търпиш? По простата причина, че единият е натоварен, и другият е натоварен. Уморен си. Търсиш някое място да починеш. И като се съберат двамата, и двамата не сте разположени. И ще се отблъсквате. Всеки иска да тури товара на другия. Не! Не може така! Ще намериш някой човек, който няма никакъв товар на гърба си и ще му кажеш: „Можеш ли да ми помогнеш? Половината от това, което нося на гърба си, ще ти дам.” Това е Божественото. Половината дай от товара. И хора, които не се обичат, много имат. А пък хора, които се обичат, единият има много, а другият няма нищо. Такъв е законът. Само хора, които не са еднакво добри, могат да се обичат. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ – изд. - 1995 - 2 час - 76).

Седи някой до тебе и ти си недоволен от него. Той има повече и иска да ти тури. Трябва да се тури при тебе някой бедняк и да ти е приятно, че е дошъл. А дойде някой, който знае повече. Той много знае, и ти не можеш да му говориш. Ти речеш да му говориш, той ти казва: „Чакай, чакай, да ти кажа!” Като дойде някой, който не знае и е способен да възприема, ти му кажеш и той слуша, и теб ти е приятно да му говориш, а пък седнеш при някой учен човек и му разправяш, и той казва: „Чакай да ти кажа, ти не знаеш нищо!” Ти му казваш: „Чакай, да ти кажа!” Но той ти казва: „Чакай, да ти кажа!” Ти му разправяш своята опитност. Разправяй своята опитност на ония, които са готови да те слушат и да я приложат. (ЗАПАЛЕНА СВЕЩ - изд. - 1995 - 2 час - 77).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...