Jump to content

БЯЛА И ЧЕРНА СВЕТЛИНА


Recommended Posts

БЯЛА И ЧЕРНА СВЕТЛИНА

В Природата съществуват главно два вида енергии: низходящи, наречени енергии на тъмнината в живота и възходящи, Т. е. енергии на светлината ... Дето тези енергии се уравновесяват, там започва разумният живот. (ДОБРИ НАВИЦИ - 126).

Дето светлината отсъства, там тъмнината присъства. Когато имате едно кръгло, непрозрачно тяло и го осветявате, едната страна на това тяло ще бъде светла, а другата - тъмна. Който от далеч погледне това тяло, той ще види само светлата му част, а тъмната няма да види. Това показва ли, че тъмната част не съществува? Така ли е всъщност? ... В Природата тъмнината съществува като сила. Тази сила се проявява във вид на лъчи, които за отличие от светлинните лъчи, ние наричаме лъчи на тъмнината. Когато лъчите на светлината не се проявяват, тогава настъпват лъчите на тъмнината. Тия лъчи произвеждат в човека свиване, сгъстяване на материята, вследствие на което в него се пораждат ред отрицателни чувства, като омраза, завист, злоба, лукавство, лицемерие и т. н. (ДОБРИ НАВИЦИ – 136, 137).

Следователно, всички грехове на хората се дължат на лъчите на тъмнината или на тъй наречените „черни лъчи” в Природата. Човек греши, когато попадне под влиянието на черните лъчи. Който попадне под влиянието на тези лъчи, той носи вече техните признаци. Както лъчите на светлината, или белите лъчи, имат свои специфични белези, така и черните лъчи имат свои специфични белези ... Белите лъчи имат възходящо направление, а черните - низходящо ... Спектърът на белите лъчи съгражда, твори; той носи живот в себе си. Спектърът на черните лъчи разрушава, унищожава; той носи смърт в себе си. По това, именно, окултистите различават белите от черните лъчи ... Ако по някакъв начин попаднете в областта на черните лъчи, вие веднага трябва да реагирате срещу тях, да не се оставяте да ви погълнат. Как може човек да реагира на черните лъчи? За да реагира на тия лъчи, той трябва да измени посоката на своето движение ... Трябва да вземете направление нагоре. (ДОБРИ НАВИЦИ – 137, 138).

В света има два вида вибрации от светлината, които математически се различават. Едните са вълните на черната светлина, другите - на бялата. Вълните на черната светлина се различават от вълните на бялата светлина. Някой път те се прекръстосват. Когато черните лъчи засягат окото, деформират лицето. Пък тия вълни на бялата светлина, дето казват, че Бог е светлина, като достигнат до нас, те образуват други движения, лицето образува друга форма. Движението на черната светлина правят хората нервни. (OOK – ІІ г. - 26 беседа - 15).

Много може да се говори за черните лъчи, но те не трябва да се пипат, защото са опасни. С тях могат да се занимават само силните, мъдрите и добрите хора ... Когато умът, сърцето и волята ви укрепнат, тогава можете да изучавате спектъра на черните лъчи. (ДОБРИ НАВИЦИ - 138).

Как се познава кога човек живее в светлината и кога - в тъмнината? Всички хора, които живеят в тъмнина, имат широко отворени очи и вдигнати нагоре вежди ... Ако човек живее дълго време в тъмнина, очите му постепенно започват да изпъкват навън ... Някои хора са родени в тъмнина, но живеят в светлина, работят за своето смекчаване. Други пък са родени в светлина, но живеят в тъмнина, работят с грубите сили на Природата. (ДОБРИ НАВИЦИ - 126, 127, 128).

Като знаете това, пазете се да не смените състоянието си, да изпаднете от силите на светлината в силите на тъмнината. Щом се натъкнете на тъмните сили, започнете да работите, да ги превърнете в положителни, в сили на светлината. Това значи да уравновесите силите на своя организъм. Пазете се от тъмнината, без да се страхувате от нея. Силите на тъмнината са необходими за растенето. Всички живи същества растат, събират енергия и почиват все в тъмнина. За да се развива вашата мисъл, вие непременно трябва да се движите между силите на тъмнината и светлината: първите ще оформяват мисълта, а вторите ще дават сила и движение на тази мисъл да се реализира. Тъмните сили са свързани с черните лъчи на светлината, а светлите сили са свързани с белите лъчи на светлината. (ДОБРИ НАВИЦИ - 128).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...