Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - С УВАЖЕНИЕ


Recommended Posts

С УВАЖЕНИЕ
Кои са причините, които карат хората да бъдат недоволни едни от други и да търсят възможности да се отдалечат? - Неуважението и непочитанието. Всеки иска да бъде уважаван и да го ценят.
(БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 341).
Да отстъпиш мястото си на някого, това значи, да имаш уважение към този човек. Това е външната страна на уважението. Да уважаваш човека, това значи, да му отдадеш правото, което му се пада... Между обичта и уважението има такава връзка, каквато между силата и страха.
(БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 342).
Първото нещо, което се изисква от всички, е да храните помежду си взаимно доверие и уважение.
(ОТНОШЕНИЕ НА ПРИСТИТЕ ИСТИНИ - 90).
Срещнете ли един човек, който има дълбоко уважение към другите, всички ще го считат за слаб човек и ще се качат на главата му. Учтивият човек, който уважава и почита хората, преди всичко е кротък, внимателен, зачита времето на другите, не го отнима без работа, не го забавлява с празни приказки.
(МОК - IV г. - 30 лекция - 47).
Ако искаш да те уважават, трябва да уважаваш.
(БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ -66).
Който уважава хората, уважава и себе си и който уважава себе си, уважава и хората. Това правило трябва да поставите като основа в живота си.
(МОК
- IV г. - 30 лекция - 58).
Само онзи човек се уважава, от когото блика живот, енергия.
(ТРИТЕ ПОСОКИ -167).
Търсиш слава от хората. Обаче, те ще те славят и уважават дотолкова, доколкото можеш да им направиш някакво добро.
(АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 198).
Властта е преходно нещо. Днес си на власт, утре ще я изгубиш; днес имаш пари, всички те почитат и уважават, но щом изгубиш парите си, с тях заедно губиш и уважението. Докато човек крепи щастието си върху физически неща, той всякога ще бъде нещастен. Щастието иде от вечни, от постоянни неща.
(ДОБРИ И ЛОШИ УСЛОВИЯ - 51).
Човек уважава този, когото обича. На него може да служи, да помага. Щом не обича някого, нито му служи, нито го уважава.
(БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 342).
Кога учителят се ползва от уважението на своите ученици? - Когато от ума му излиза светлина, която учениците могат да възприемат. - Кога учителят обича учениците си? - Когато възприемат светлината, която той им дава.
(БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 121).
От всички хора се изисква разумно уважение. Това е една от благородните черти, която човек трябва да развива на Земята. От вас се изисква разумно уважение. (
МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 08.04.1988 г.).
Взаимно уважение - това е една от най-благородните черти, която човек трябва да развие на Земята... Върху взаимното уважение почива разумният живот.
(МОК - IV г. - 22 лекция - 88).
Почнете да се уважавате, да виждате доброто във всинца. Вие имате заложени дарби и да видите какво Бог е вложил във вас... Всеки носи нещо специфично хубаво, което друг не може да носи.
(БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 216).
И тъй, през тази година, всички трябва да придобиете качеството на взаимно уважение и почитание един към друг. Учтивостта, уважението е вътрешно морално качество на човека. Който уважава хората, уважава и себе си. И който уважава себе си, уважава и хората. Това правило трябва да поставите като основа в живота си.
(МОК - IV г. - 30 лекция - 56).
Както искаш да те уважават, тъй и уважавай. (
СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – ІІ т. - 186).
Във всеки човек има нещо хубаво.
(БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 216).
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...