Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - С УСМИВКА


Recommended Posts

С УСМИВКА

Срещате някого и му се усмихвате. Защо? И вие не знаете, защо се усмихвате. Срещате друг, поглеждате го сериозно. Защо? И това не знаете. Понякога се усмихвате, за да предразположите човек, да покажете, че му обръщате внимание. Както и да постъпвате с хората, дали се усмихвате, или сте сериозни с тях, в дадения случай те имат различно мнение за вас. Що е усмивката? Усмивката е условие за запознаване с човека. Усмихваш се - отваряш вратата на къщата си. Ставаш сериозен - затваряш вратата на къщата си. Кога човек отваря врата си? - Зим­но време. По-добре е човек да отваря вратата си, отколкото да я затваря. По-добре е да се усмихва, отколкото да е сериозен. Защо някоя жена се усмихнала? - Зимно време е, вън е студено, и тя е отворила вратата си... За кого отваря вратата? - За измръзналия. Като влезе вътре, той ще се стопли... Ама тази жена няма право да се усмихва на друг мъж, освен на своя. Това е старият морал... Този морал е причина за нещастията между хората. Престъплението не седи в усмивката, но в лошите, в кривите мисли и чувства на човека. (ЦАРСКИЯТ ПЪТ НА ДУШАТА - 280).

Колко ви струва, като минавате покрай някого, да се усмихнете? Какво ви коства, като минете покрай приятеля си, да го поздравите и да му кажете една хубава дума? Не да се усмихваш принудено, но от сърце. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II там - 178).

Виждал съм деца, млади момичета, имат много хубава усмивка, като те погледне, усмихва се и то хич не мисли за усмивката... Ти трябва да възприемеш усмивката. Ти си тъжен, скръбен, и като видиш тази усмивка, измени се тъжното ти състояние. Такава усмивка аз я наричам Божествена усмивка. Има една усмивка, която е човешка. Трябва да дадем ход на Божественото в нас. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том - 48).

Искаш някой да ти се усмихне. Пръв ти се усмихни. Искаш добро ръкуване. Пръв ти дай пример за добро ръкуване... Усмивката е цветът на човешката душа. Тая усмивка ражда най-хубавия плод. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – IІ том - 179).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...