Jump to content

НЯКОИ ПРАВИЛА - С ЩЕДРОСТ


Recommended Posts

С ЩЕДРОСТ

Щедростта е Божествено качество... Давай, не в размерите, които Бог дава, но в човешките размери. Имаш или нямаш възможност да даваш, дръж поне в ума си мисълта, че трябва да даваш... Как може сиромахът да стане богат? Чрез щедростта... Като развива в себе си щедростта, той най-после ще стане богат. Щедростта не се изразява само в материално даване. Човек трябва да бъде щедър и в думи, и в чувства, и в добри мисли и постъпки. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 230).

Щедрост, която не е приложена на място, причинява ред пакости и нещастия. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - 146).

Ако аз ви дам пет, десет или сто лева, това не е щедрост. Може да ги дам от срам, от немай-къде или положението ми ме кара да ги дам, но всичко това още не е щедрост. Причината, която ме е подбудила да ги дам, не е щедростта. (МОК - ІІІ г. - 30 лекция - 227).

Когато обират някого, това показва, че той не е бил щедър. Днес чрез насилие го заставят да дава. Кражбата съществува по причина на това, че хората не са щедри. Ако хората бяха щедри, никакви кражби нямаше да съществуват. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 86).

Ако някой човек е щедър и дава на всички, това подразбира, че Бог го е определил за разпоредител на неговите блага. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 220).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...