Jump to content

КАКВО ДА Е ДОБРОТО


Recommended Posts

КАКВО ДА Е ДОБРОТО

Когато правите добро, ще имате предвид последствията от това, което сте направили. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 50).

Ако направиш едно добро, мисли първо да задоволиш Бога, а после - хората. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 141).

Всяка добра постъпка, всяко добро, за да е добро, трябва да носи живот, светлина и свобода. Животът иде чрез Любовта; светлината иде чрез Мъдростта и свободата иде чрез Истината. Значи, онзи който иска да направи добро, трябва да е във връзка, в съчетание с трите велики Божествени свята. (МОК - IV г. - 2 лекция - 8).

Ти трябва да направиш добро от своето. Кой досега е дал нещо от себе си? ... Баща ти се мъчи, труди, поти се, а ти взимаш наготово от него и даваш. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 198).

Някой иска да помогне на своя ближен, да го направи богат, учен. С това той мисли, че прави добро. Да направиш някого богат или учен, това още не е добро. Доброто започва с микроскопически неща. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 21).

Има един закон ... който никога не се изменя. Този закон казва: Всеки ден прави по едно малко микроскопическо добро - нищо повече. И като се върнеш дома си, да се чувстваш доволен и разположен, че покрай всички дела, които си свършил през деня, направил си поне едно микроскопическо добро. Силата на доброто не е в многото. Колкото малко да е доброто, само по себе си то е мощно. Не е важно кого ще правиш доброто, сутрин, на обяд или вечер. Важно е обаче всеки ден да правиш по едно микроскопическо добро, според Божия закон на Любовта. Тогава ще имаш Божието благословение. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ·- 110).

Влезеш ли в някоя градина, полей цветята - най-малкото добро, с което можеш да помогнеш. Прояви най-малкото добро ... Облечете дрехата на служенето. Най-малкото добро - ключът, с който можеш да отвориш както своето сърце, тъй и сърцата на всички добри хора. Малкото добро, това е първият плод на Любовта. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 64).

Дал си на някого 20 хиляди лева, а после вземеш нож и го прободеш, защото не ги върнал навреме ... Ако направиш едно голямо добро, а после го нараниш, доброто се намалява. Ако му дадеш само 1 лев, а излекуваш раната му, малкото добро се увеличава. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 331).

Добре е да направя едно добро, чрез което да се благословя. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 244).

Представете се, че ви дават задача, да направите доброта някой човек, без той да узнае за това нещо. После, дават ви задача, да направите добро на всички хора, които познавате. И най-после, да направите добро на целия град, в който живеете. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - изд. 1934 г. София - 121).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...