Jump to content

ПРИДОБИВКИ


Recommended Posts

ПРИДОБИВКИ

Искате ли да постигнете нещо, проявете доброто в себе си и знайте, че никаква сила в света не е в състояние да ви попречи за правене на доброто. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 23).

За да живееш добре, трябва да се заобиколиш с добра среда. А добро среда ще си създадеш само чрез правене на добро. Не правиш ли добро, не очаквай никакъв добър живот и никакво щастие, никой не се интересува от теб. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША -·І том - изд. 1999 г. София -·172).

Само по закона на доброто, може да бъдеш щастлив. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том -·96).

И най-малкото проявено добро в тебе е в сила да ти донесе повече блага, отколкото най-голямото знание. (СЕЯТЕЛЯТ·- 160).

Доброто никога не пропада. Няма случай в историята на човечеството, дето доброто да не се е върнало при оня, който го е направил, и то с лихвите. (НОВИЯ СВЕТИЛНИК·- 252).

Важно е, че докато си в кръга на Битието, ти можеш да станеш силен, ако правиш добро. Едно добро дело представя една допирна точка до великия Божествен кръг. Чрез тази точка, именно, ще мине Божествената енергия и ще те повдигне. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ·- 162).

Да прави човек добро, това е от значение първо за самия него, а после за другите. Когато правите добро, Божественото око, т. е. Висшето съзнание в Космоса наблюдава, помага ви и се радва, че се поддавате на импулса, който доброто произвежда във вас. Вие възприемате тази радост и се чувствате мощни в приложение на доброто. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО·- 24).

Доброто, което мислиш, то се връща при тебе. Твоите собствени мисли се връщат. Като иде при Бога една добра мисъл, Господ й туря лихвите. Понеже една твоя добра мисъл, като иде до Господа, повлиява на хиляда души и като иде при Господа, половината от придобивките на хилядата души, половината от туй добро е за тебе. Онези хора приемат своето добро, а Той ти праща твоето добро с придобивките. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ·- 339).

От гледище на окултната наука всички хора, на които човек е правил добро в минали съществувания, ще го намерят и ще му направят услуга, и от друга страна, човек ще отиде при онези, на които дължи от миналото, за да ги повдигне. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІІ том - 139).

Добрите и прави постъпки развиват сърцето и човек става силен. Добрите постъпки имат отношение първо към самия човек, а после към другите. От благото на своите добри постъпки се ползува първо онзи, който ги прави, а после неговите ближни и окръжаващи. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 186).

Едно трябва да знаете: няма по-здравословни условия за човека от правене на добро. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 24).

От доброто, което човек прави, се определят неговите дарби, както и здравословното и материалното му състояние. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 25).

Ако не прави добро, а работи върху себе си, човек пак придобива знания, но често губи от придобивките си. Днес спечели нещо, на другия ден изгуби част от спечеленото; днес се натъкне на доброто, на другия ден - на злото. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 25).

Искаш хората да имат добро мнение за тебе. Това е в зависимост от доброто, което си им направил. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 198).

Ти търсиш слава от хората. Обаче, те ще те славят и уважават дотолкова, доколкото можеш да им направиш някакво добро. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 198).

Ако направите някакво добро по човешки, всеки ще каже: Имал повече, дал и на другите. Ако направите едно добро по Божествен начин, всеки ще каже: Благодарение на този човек, че е изпълнил Божията воля. Да бъде благословено името Божие! От Божественото добро, всички се радват; от човешкото - само един се радва и то временно, за момента само. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 62).

В свободното си време да направиш една добра постъпка, добрите последствия, на която ще видите. Тя произвежда цял преврат във вътрешния живот; материалните условия ще се подобрят и ще ви бъде много по-добре, отколкото по-рано. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 83).

Един абсолютен закон гласи: Който прави добро, благославя се; който прави зло, губи. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 167).

Ако някой ви направи добро, кажете му: „Благодаря за доброто, което ми направи и аз ще ти отговоря със същото.” (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 282).

Този пък, на когото си направил добро, той сам трябва да изрази любовта си спрямо тебе. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 248).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...