Jump to content

КАК ДА БЪДЕМ ДОБРИ


Recommended Posts

КАК ДА БЪДЕМ ДОБРИ

Време е вече старото да си замине, да дойдат новите хора - хората на побратимяването, които да мислят за доброто на своите ближни, като за свое добро. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 57).

Най-мъчното изкуство е да бъдеш добър. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІ том - 76).

Да правите добро, това значи, да сте готови всеки момент да изпълните Волята Божия в най-малките й прояви. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 21).

Добрата воля, доброто разположение на хората един към друг е в сила да им помогне. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 169).

Господи, малкото добро, което си посял в мен, направи да израсне. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ – ІІ том - 323).

Доброто трябва да търсите. Във всички хора има скрито добро. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 125).

Искам да стана добър ... Свържи се с добрите хора. И те ще отправят своята добра мисъл към тебе. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА – 283).

Някой търси доброто къде е. В сърцето е доброто. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 44).

Някои искат да бъдат добри. Ако твоето сърце не бие редовно, ако пулсът не е редовен, ти добър не може да бъдеш. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 44).

Ако искаш да бъдеш добър, трябва да служиш. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 171).

Практически, щом станете сутрин, кажете в себе си: „Искам да бъда добър.” Тая доброта не е за хората, но за самите вас, понеже ще бъдете повече разположен, ще има повече мир. Ако имате някакъв талант, ще го развиете: ще пеете, ще свирите, ще работите. Ще забогатеете, като имате доброто вътре в себе си. Понеже това добро е резултат на добрия живот, подобряват се външните условия, ... тогава няма да ходите да се молите на този и онзи да ви направят някаква услуга. (АКО ГОВОРЯ - ІІ том - 64).

Изворът, от който човек изтича, е пълноводен. Тогава и животът на човека е изобилен и добър. За да запази изобилието и доброто в своя живот, човек трябва да се държи за своя Първичен извор, т. е. за Първата Причина ... Стремете се към доброто, което ще ви свърже с Първата Причина на нещата. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 324).

Използвайте доброто, което е вложено отначало във вас. Използвайте доброто и на вашите ближни. Учете се от себе си, учете се от окръжаващите. Приемайте доброто от всички и посаждайте го в душата си, като благотворно семе на живота. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 85).

Добрият живот подразбира добра обхода. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 138).

Важно е човек да прилага доброто за подкрепа на науката, на изкуствата, на отношенията между хората - на целия живот. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 25).

Като вършим доброто в света, всички напреднали души вземат участие с нас. Когато направим добра постъпка, всички те идат да ни поздравят, че ние сме постъпили, както Бог изисква. (СМЯНА НА СЪСТОЯНИЯТА - 18).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...