Jump to content

Полза от поста


Recommended Posts

Полза от поста

Постът е за две неща: да се усили твоята воля, да се усилят твоите чувства и да се избавим от ония ненужни вещества (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО - изд. „Жануа - 98” София 1999 г. - 465).

Когато постите, трябва да имате поне най-малки резултати в няколко направления: да подобрите здравето си, главно нервната система; да подобрите чувствата си, като внесете в тях малко повече мекота и в ума си да внесете повече светлина. Който е придобил тези неща, той е постил правилно. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 121).

Постът се препоръчва и като средство за лекуване. Във време на пост горението на организма е по-силно благодарение, на което става изгаряне на всички вещества, които са причина за различни болести, неразположения и недоволства. (СТАРОТО ОТМИНА - 194).

Главната идея в поста е да събужда скритата енергия в клетките и да обнови организма. (OOK - II - 22 бecеда - 21).

Гладът пречиства тялото, порите се отварят и дишането става по-дълбоко. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 69).

Ганди е предприел пост от 21 дни, да се пречисти вътрешно. Всички велики хора постят, пречистват се и физически, и духовно. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 34).

Чрез поста, човек се пречиства и калява. Той пречиства тялото, мислите и чувствата си. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 120).

Който гладува, той се подмладява. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 189).

Важно е в поста човек да придобие известна сила. (ООК - 1922 г. - 19 беседа - 10).

За да стане силен, да се прояви като герой, от време на време, човек трябва да се подлага доброволно на глад. Гладът усилва организма. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 182).

Постенето, това е начин за обновлени на човешкия организъм. (OOK - II г. - 22 беседа - 21).

Постът, това е едно средство да се махне страха, да се контролира стомашната система, да се контролира кръвообращението и мозъка. (OOK - II г. – 22 беседа - 22).

За да се възстановят вкусът и апетитът при яденото, човек трябва да гладува няколко часа или няколко дни. Ето защо, когато детето се сърди и не иска да яде, майката трябва да го подложи на глад - тя трябва да го остави гладно двадесет и четири часа, тридесет и шест или четиридесет и осем часа, за да усети глад и желание да яде. (СИЛА И живот - ІІ том - изд. 2006 г. „Б. Братство София - 425).

Постът пречиства стомаха, освобождава го от излишните киселини, които изопачават характера на човека и внасят в ума му мрачни, криви разбирания за живота. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 141).

Ако боледуваш от ревматизъм или от друга болест, можеш да се лекуваш с глад. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 69).

Гладният усеща особено дразнене в слънчевия възел. Той става активен, очите му се отварят широко и вижда добре. С глада са свързани и други центрове, около слепоочната област и обонянието. Като гладува, обонянието му се развива силно и отдалеч още той възприема миризмите. (възможности за щасТИЕ - 185).

Гладът продължава живота на човека, води го към безсмъртие. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ - 8 беседа - 12).

Постът е едно добро средство. Аз ви похвалвам. Най-първо се кали волята ви с поста. Човек, който е постил 10 деня, той може да направи много работи ... Той е един герой! Човек, който е постил 10, 12, 15, 20 деня, вече не може да го буташ и не може да налагаш мнението си върху него. Един човек, след като е постил 20 деня, ще се освободи от много заблуждения. (ООК - 19 беседа -10).

Посети ме една жена, на която не й бе провървяло в живота и изпитваше влечение към самоубийство. Казах й, вместо да се хвърля от канарата, да пости няколко седмици. Тя почна да се смее, но като пости няколко седмици, научи много нещо, животът й стана мил, мина й обезсърчението и изгуби желание да се самоубива. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - ІІ том - 194).

Ако постиш на Земята, светия ще станеш. (УСЛОВИЯ ЗД РАСТЕНЕ - 34).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...