Jump to content

ИЗГРЯВАНЕ НА СЛЪНЦЕТО


Recommended Posts

ИЗГРЯВАНЕ НА СЛЪНЦЕТО

Когато Земята се е създала и започнала да се върти около оста си, Слънцето е започнало да изгрява и да залязва. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - ІІІ г. - 30 беседа - 9).

Отде знаещ, че Слънцето ще изгрее точно в 6 часа? - От календара. Има астрономични, календари, в които е писано, всеки ден, в колко часа Слънцето изгрява и залязва. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 29).

Изгрява Слънцето, праща светлина, носи радост за живота тя. (ПЕСНИ ОТ УЧИТЕЛЯ - 58).

Докато Слънцето изгрява, ти живееш. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 30).

Ако човек не посреща изгрева на физическото Слънце, той не може да бъде здрав. Този закон е познат не само на хората, но и на всички живи същества. Ако човек не посреща изгрева на духовното Слънце, връзката между чувствата му ще бъде разкъсана. И най-после, ако човек не посреща изгрева на Божественото Слънце, мислите му ще бъдат разпокъсани. Такъв човек непременно ще боледува по единствената причина, че го мързи да става рано и се излежава, чака други да му донесат благата. Не, всеки сам трябва да си получи благото на деня. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 247).

Когато Слънцето изгрява сутрин, то изгрява за всички, защото То всички обича; То е внимателно към всички същества, от най-низшите до най-висшите и затова всички отправят очи към Него. Оттам иде тази енергия, която ви възкресява и въздига ... То ни казва да се възползваме ... от благата, които ни дава. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - 18).

Ще посрещнеш Слънцето гологлав, за да възприемеш слънчевата светлина. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 97).

Всяка сутрин Слънцето изгрява и раздава изобилно от Божиите блага. Човек трябва да приема енергия от Слънцето за своя мозък, за своите дробове, за своя стомах и за своето тяло. В тази енергия е скрито Божественото начало, т. е. разумността. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 273).

Трябва да имаме предвид следния закон: Ние сме част от земния организъм и затова когато Земният организъм приема, и човешкият организъм приема; и обратно: когато Земята дава, и човек дава. (В окултната наука е установено, че когато надраснем влиянието на Земята, ще възприемаме не чрез, Земята, но направо от Слънцето ... денем ние сме по-свободни, по-независими, но вечер сме зависими от Земята. Последната е между нас и Слънцето). Затова именно най-силно действащи са първите Слънчеви лъчи. Тогава и човешкият организъм е най-възприемчив към Слънчевите енергии. Сутрин имаме всякога повече прана или жизнена енергия, отколкото на обяд. Тогава живият организъм поглъща най-много и най-мощни положителни енергии (прана). Първите Слънчеви лъчи (при изгрев) са най-активни; тогава Слънцето е в апогея на своята дейност. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 6).

Приливът, който започва от 12 часа полунощ, дохожда до най-високата си точка при изгрева на Слънцето. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 6).

Като физическо същество, човек трябва да прави упражнения - нищо повече. Той трябва да става рано сутрин, да излиза вън на чист въздух, да посреща първите слънчеви лъчи, които съдържат специална енергия, полезна за всички живи организми. Който се лени да става рано, да посреща ранните слънчеви лъчи, колкото и да се грее на обедните лъчи на Слънцето, той нищо няма да придобие. (КРАДЕЦЪТ И ПАСТИРЯТ - 40).

Аз гледам на слънчевата енергия като на жива енергия, на която всичко расте, цъфти и зрее. Тази жива енергия иде само сутрин, когато Слънцето изгрява. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 197).

Първият опит, който направихме ... беше, да познаят хората живата слънчева енергия, да посрещат Слънцето и да използуват неговите ранни утринни лъчи. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 197).

Да посрещнеш изгрева на Слънцето, това подразбира да се свържеш съзнателно с Него, за да могат неговите сили да потекат през този организъм. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - […]).

Псалмопевецът казва: „Господи, ще те потърся на ранина.” (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 68).

Ние излизаме рано сутрин, за да видим Господа. (ЛЮБОВ КЪВ БОГА - 165).

Едно цветенце на планината се молело на Бога: „Господи, посещавай ме със Своята роса и с небесната Си светлина, да се радва моето малко сърце на Твоите блага. Аз, Господи, ще се обличам с най-хубавите си дрехи, да посрещам Твоята светлина. Който минава покрай мене, аз ще го поздравявам в Твоето име.” (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 353).

След като посрещне човек изгрева на Физическото Слънце, той трябва да посрещне Духовното и Божественото Слънце. Те изгряват едно след друго, но човек трябва да знае точно часа и посоката на изгряването им. Физическият изток е точката, от която изгрява правдата. Затова именно, посрещне ли човек Слънцето, през целия ден той трябва да урежда своите взимания-давания съобразно правдата, да се справи с противоречията си, да се справи с всичките си недоразумения. На другия ден той трябва вече да обърне нов лист, с нови задачи за разрешение. Клетките в човешкия организъм разбират добре тия неща и ако човек не ги смущава, те ще свършат цялата тази работа тихо, спокойно, без да забележи някой как е станало това. Щом човек е здрав, между клетките му ще има пълна хармония и единство. Щом клетките му са в хармония, ще има хармония и в неговите чувства и мисли. Това значи да посрещне човек и трите Слънца на живота. Посрещне ли ги, той ще придобие активност на клетките, топлина в чувствата и светлина в мислите си. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 226).

Радвай се, че можеш да излезеш вън, когато Слънцето изгрява и да възприемеш Неговите лъчи. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 157).

Най-естественото състояние на човека е това, което има при изгрев на Слънцето. Той трябва да задържи това състояние през целия ден. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 70).

Ако човек мисли, че с едно посрещане на Слънцето ще уреди всичките си работи, той е на крив път. Да мисли човек така, това значи още на втория ден да изгуби придобитата светлина. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 227).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...