Jump to content

ВЛИЯНИЕ НА СЛЪНЦЕТО


Recommended Posts

ВЛИЯНИЕ НА СЛЪНЦЕТО

Като изучавате животните, виждате животинската линия, върху която разумната слънчева енергия е работила хиляди години, докато я изправи и създаде човека. Днес слънчевата енергия действа върху човешкото чело. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 318).

Вие трябва да се свързвате със Слънцето, за да се ползвате от неговото влияние. Слънцето влияе главно върху слънчевия възел и симпатичната нервна система на човека. За да координира силите на своя организъм, човек трябва да свърже симпатичната нервна система с мозъчната нервна система. (СВЕТОТО МЯСТО - 137).

Слънцето оказва влияние върху ... мисълта Като осветява предметите и ги прави видими Слънцето събужда мисълта. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 255).

Добре е да се греете на Слънцето през ранните часове на деня, най-късно до обяд. Пазете се от следобедните слънчеви лъчи. Когато искате да се лекувате със слънчеви лъчи, най-добри часове са от 8 до 10 часа. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 78).

Изучавайте светлината и влиянието й върху вашия организъм; изучавайте часовете, дните и месеците през годината, да знаете, кои са благоприятни за работа и кои не са. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 79).

Ритмичното движение на кръвта в човешкото сърце се определя от ритмичните вълни на Слънцето. Следователно, ако сърцето на някой човек не функционира правилно, това показва, че той е нарушил отношенията си към Слънцето - сърцето на слънчевата система, в която живее ... Ето защо, всеки момент дръжте в ума си мисълта, вашето сърце, вашият пулс да бъде в хармония с пулса, с ритъма на Слънцето. Пожелайте в себе си да свържете пулса на вашето сърце с пулса на космичното Слънце. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 129).

За десет деня направете следния опит. Всеки ден, по три пъти сутрин, на обед и вечер вглъбете се в себе си и кажете: Аз искам моето сърце да бие ритмично, да се слее с пулса на Слънцето и правилно да изпраща енергията си по целия организъм, както Слънцето изпраща енергията си по целия свят. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 129).

Когато сте разтревожени, мислете за Слънцето, за енергията, която иде от Него. Слънцето постоянно дава и взима. Правете опити да излагате гърба си на Слънце и да мислите през това време за Него, да се свържете с Неговата енергия, да видите, какво влияние ще окаже върху вас. Излагайте гърба си на Слънце и когато сте разположени и когато сте неразположени, и наблюдавайте какви резултати ще имате в единия и в другия случай. При това, човек трябва да знае през кои часове на деня да се излага на Слънце, за да възприема само Неговите благотворни лъчи. Има лъчи, които уморяват, убиват човека. Той трябва да избягва Влиянието на такива лъчи. Когато земеделецът работи на нивата по цели дни и е принуден да се излага на всяко време на Слънце, той трябва да носи шапка, във форма на многоъгълник, да пречупва вредните слънчеви лъчи. (СВЕТОТО МЯСТО - 50).

Направете следния опит: накарайте двама души да излязат вън, да изложат гърбовете си на Слънце и вижте след това, какви резултати ще имат. Единият ще пече гърба си на Слънце, съзнателно ще използва лечебните слънчеви лъчи и ще вярва в тях. Другият няма да вярва в силата на слънчевите лъчи ... В края на краищата, първият ще се почувства обновен и ще се върне дома си радостен, а вторият ще съжалява, че е изгубил времето си. (ГОЛЯМОТО БЛАГО - 83).

Ако кръвоносната и дихателната системи в човека функционират правилно, той ще има весел, жизнерадостен, оптимистичен характер. Такъв човек се намира под влиянието на Слънцето. (ПЪТ КЬМ ЖИВОТА - 146).

Доброто влияние на Слънцето върху човека подобрява състоянието на артериалната кръв. Връзката между влиянието на Слънцето върху артериалната кръв се крие в хармонията между мислите и чувствата на човека. Слънцето повдига човешките мисли и чувства, с което и кръвта на човека се пречиства. (ПЪТ КЬМ ЖИВОТА - 147).

Хармоничните мисли, чувства и постъпки на човека хармонират с енергиите на Слънцето, Луната и Земята, вследствие на което човек се радва на живота и се ползва от неговите блага. (ПЪТ КЬМ ЖИВОТА - 147).

Защо почерняват хората от Слънцето? Слънцето има едно особено свойство да извлича навън лошите мисли и желания на хората, вследствие на което те почерняват ... Има начин, когато човек може да не почернява от Слънцето. - Какъв е този начин? - Да преобрази своите мисли и желания в добри. (ВЛИЗАНЕ -·157).

Като изучавате влиянието на светлината, ще забележите, че има часове през деня, когато Слънцето изпраща на Земята благотворни лъчи, главно сутрин, до обяд: Има часове през деня, когато слънчевите лъчи не се отразяват благотворно върху организмите. Това са тъй наречените черни, негативни лъчи. За да не попадате на влиянието им, пазете се да не спите през деня ... Човек може да се излага на слънчевите лъчи през всяко време на деня, но умът му трябва да бъде съсредоточен, положителен, да възприема само положителните лъчи на Слънцето. Ще се концентрирате, но ще се пазите да не заспите. Ако заспите, ще загубите всичко, което сте придобили. (ТРИТЕ ЖИВОТА·- 78).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...