Jump to content

ПРИДОБИВАНЕ НА СВЕТЛИНА


Recommended Posts

ПРИДОБИВАНЕ НА СВЕТЛИНА

Съвременните хора не възприемат нужното количество светлина. Защо я икономисват и те не знаят. Обаче, тази икономия се отразява върху здравето им, както върху умствения и сърдечния им живот. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 349).

Едно се иска от човека - да си набави нужното количество светлина. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 296).

В ума ви трябва да залегне идеята, че колкото повече светлина влиза в съзнанието на човека, толкова по-добър ще бъде неговият живот. Като се говори за светлина на съзнанието, аз имам пред вид онази светлина, която всеки ден се увеличава. Тази светлина носи живот. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 4).

Ако светлината му не е достатъчна, той не може да мисли добре и е неразположен. Щом светлината и топлината му не са достатъчни, той няма сила, не е деятелен. Такъв човек е пасивен, от нищо не се интересува. Той лесно заболява. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 296).

Животните разбират и възприемат светлината по един начин, растенията - по друг начин, а хората - по трети начин. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 7).

Светлината се привлича от тела или съзнания, които са високо организирани. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 06.09.93).

Отвори очите си и приеми светлината - нищо по-лесно от това. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК- 326).

Вие четете пета глава от Матея за блаженствата, без да възприемате светлината, която те съдържат. Деветте блаженства представят девет метода за възприемане на Божествената светлина, която повдига човешкия ум, сърцето и душата. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 227).

Отваряйте прозорците на къщата си, за да се ползвате изобилно от светлината. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 59).

Нека Слънцето огрява главата ви направо, да прониква повече светлина в нея. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 161)

Очите на човека са определени за възприемане на светлината, (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 6).

Първият орган за възприемане на светлината е окото. Който не може да си служи с очите и да ги владее, не възприема правилно светлината и не може да се ползва от нея. Нощните и дневните животни се различават по начина, по който възприемат светлината. В първите очите са широко отворени, а във вторите не са толкова отворени. (ВЕЧНО БЛАГО - 348).

Ако светлината, която влиза в твоите очи не можеш да я поляризираш, да схванеш нейната цена, да възприемеш нещо от нея, да я разбереш, тя няма да ти допринесе полза. Тя е сила, от която зависи твоето здраве, твоята интелигентност, смелостта ти, всичко зависи от светлината. Зависи как я възприемаш и как ще с поляризира мозъка. Ако възприемеш светлината с предната част на главата, с челото, ти ще станеш умен. Ако я възприемеш с горната част, ти ще станеш духовен човек. Ако приемеш светлината със задната част на главата, ти ще станеш семеен човек, обществен човек. Ако я възприемеш отстрани на главата, откъм ушите, ще станеш смелчага. Марсианец ще бъдеш, готов да се биеш. Ако възприемеш светлината с целия мозък, достатъчно светлина ще имаш, за да регулираш всички чувства и способности. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ - 246).

Вие излизате рано сутрин, за да възприемете особените светлинни лъчи на Слънцето за храна на ума и топлинните му лъчи за храна на сърцето. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 64).

Когато влезе в реалността на нещата, човек укрепва и придобива светлина. Когато влезе в областта на внушението и халюцинацията, той отслабва и губи светлината си. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 114).

Приемайте слънчевата светлина в себе си и с нея си служете. (ПОУЧАВАШЕ ГИ – 98).

Колкото по-големи противоречия имаш, толкова по-голяма светлина ще придобиеш. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 88).

Радвайте се и благодарете, че имате възможност да възприемате и познавате поне отчасти светлината. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 466).

Като говорим за влиянието на светлината и на топлината върху човека, ние имаме предвид какво количество светлина и топлина приема той. Това зависи от устройството на главата, нейната дължина и широчина. От светлината и топлината, която приема човешкият организъм, зависи устройството и на цялото тяло. Като мисли върху светлината и топлината и ги проектира към мозъка и към моралните си чувства, човек може да развие интуицията си, да оформи и повдигне чело то си. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 325).

Светлината не се търси, но се възприема. И когато човешката душа широко се отвори за нея, тя свободно влиза и пресъздава всичко по нови начини, неизвестни на съвременните хора. Когато тая светлина изпълни нашите умове, проникне дълбоко в нашите сърца и обгърне всестранно нашата воля, ще се въдвори мир всред всички съсловия на народа... В човешкия дух ще се зародят тогава мисли велики, благородни, ще се явят характери самоотвержени, истински майки и бащи, чиято светлина ще излекува всички болни. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА ПРИРОДА - 85, 86).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...