Jump to content

ПОЛЗАТА ОТ СВЕТЛИНАТА


Recommended Posts

ПОЛЗАТА ОТ СВЕТЛИНАТА

Ползвайте се от външната и вътрешната светлина. (ПОУЧАВАШЕ ГИ - 59).

Помнете: Без светлина животът винаги остава неразбран. Светлината носи всички възможности и условия за развиване на човешкия ум, сърце, воля, душа и дух. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 346).

Когото и да поставите в тъмна стая без прозорци, той непременно ще стане безверник. Вярата се проявява при светлина, а безверието при тъмнина. Доброто се върши при светлина, а злото в тъмнина. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 175).

Всички благородни и възвишени работи могат да се вършат само в светлина... Денем, на светло, човек точно може да определи, какви са постъпките му, какъв трябва да бъде неговият път. (ДОБРИ НАВИЦИ - 164).

Само онзи може да схване живота, който светлината носи, у когото съзнанието е пробудено. (ДОБРИ НАВИЦИ - 165)

Ако светлината на човека не е достатъчна, той не може да мисли добре, не е разположен, (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 296).

Има правила и методи, чрез които човек може да използва светлината. (НАШЕТО МЯСТО- 64).

И обикновеният човек възприема светлината, и светията възприема светлината, обаче, всеки я използва според степента на своето развитие. (ВЕЛИКОТО В ЖИВОТА - 22).

Светлината има скрито богатство в себе си. Ако не я обичаш, тя няма да ти даде онова, което искаш. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том - 216).

Да се храни човек със светлина, това значи, да възприема светли мисли за ума си... Когато човек възприема правилно светлината като храна, умът му е светъл. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 63).

Казват за някого, че има светъл ум. Значи, този човек живее в умствения свят, ползва се от неговата светлина, която му помага да решава лесно зада­чите СИ. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 321).

Растенията знаят да сгъстяват светлината и да образуват най-хубавите плодове. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН-22 04.86)

На светлината зреят плодовете. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 32)

Хигиената на живота трябва да започне с правилното използване на светлината, складирана в растенията и плодовете. (НАШЕТО МЯСТО - 85).

Очите се хранят със светлината, но тя не трябва да бъде нито много силна, нито много слаба. Силната светлина, както и голямата тъмнина произвеждат един и същ резултат - ослепяване. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 192).

Човек трябва да пази зрението си: да не гледа направо силна светлина, като слънчевата, електрическата и др. Силната светлина действа върху ретината и притъпява зрението. Човек трябва да знае как да тонира зрението си, да се нагажда на различните светлини, без да поврежда очите си. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 193).

Ако светлината не влиза през очите ти, не можеш да мислиш. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 266).

За обикновения човек е достатъчна светлината на философския ум, но за онзи, на когото умът е организиран вече, друга светлина е нужна - мека, бяла светлина, наречена духовна. Тази светлина се отнася към втората гама на дъгата. Всъщност, дъгата се състои не от седем, а от десет краски: първите три са основни, четирите - производни, а останалите три - принципални. Който попадне в последните три краски на дъгата, ще възприеме в ума си меката, бяла светлина, която ще внесе мекота и разположение в сърцето. Без тази светлина, сърцето остава кораво и сухо. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ - 199).

Когато приема повече светлина, човек работи повече в умствения свят. Казваме, че тоя човек повече мисли. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 4).

Чрез светлината, ние разбираме Божията мисъл. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 209).

В светлината е свободата на човека. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 290).

Човек, като разумно същество, е дошъл до заключение, че светлината носи всички блага в себе си. Той констатира този факт, но всъщност възприема микроскопическа част от тия блага. Човек не е дошъл още до вътрешната, красива страна на светлината. Той познава само седемте цвята на светлината. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 7).

Човек трябва да преобрази живота си, т. е. да напусне тъмнината и да влезе в светлината. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 175).

Когато се натъкнете на голямо умствено противоречие, мислете за светлината в различните й степени. Когато изпаднете в тъмната нощ на живота си, мислете за звездите, които светят на небето, и за Слънцето. Няма да мине много време и съзнанието ви ще просветне. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 325).

Иска ли да се развива правилно, човек първо ще приеме светлина, после топлина, след това - въздух и най-после твърда храна за тялото. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 63).

Който не може да използва светлината правилно, той започва да боледува и търси лекари да му помогнат. Като го видят лекарите, ще му кажат, че е малокръвен. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 56).

Теоретически ти можеш да знаеш, да разбираш много неща за приложението на светлината, но практически не можеш да я използваш. Ето защо, туй което знаете, трябва да го превърнете, да го асимилирате, да стане плът и кръв във вас, не в обикновен смисъл, но да се превърне в тази жива, съзнателна плът, която се подчинява на човешкия дух. Туй знание трябва да употребите за полза на вашата душа. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС – ІІІ г. – 5 лекция - 74).

Като казваме повече светлина, ние подразбираме условията, при които можем да изменим сегашния си живот. (В ЦАРСТВОТО НА ЖИВАТА - 75).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...