Jump to content

НЕЧИСТОТА


Recommended Posts

НЕЧИСТОТА

Като се говори за чистота, човек естествено се натъква на противоположното понятие „нечистота”. (все що е писано - 114).

Казват, че светът бил нечист. Не е светът нечист, но хората в света живеят много нечисто. (ООК – ІV г.- 24 беседа - 6).

Човек, със своето неразбиране, прави Божествения свят лош и нечист. (новият светилник -16).

Дето е множеството, там не може да се очаква никаква чистота... Ако дворът ви е пълен с овце, патици, кокошки, говеда, може ли да бъде чист? (новият светилник - 265).

Има два вида нечистота: физическа и психическа, в която влизат умствената и сърдечната нечистота. (все що е писано – 114).

После, вие пипате парите, а след това ядете, хващате хляба. По-нечисто нещо от банкнотите няма... пипате ги, а след това услужвате на този, на онзи. Като ги разгледате с лупа, по тях ще видите такива нечистотии, каквито светът не е виждал, нито може да си представи. (ООК - IV г. - 24 беседа - 6).

Често се говори за нечистите дрехи на хората. Нечиста е дрехата на онзи, който греши. - Кога човек цапа дрехата си? - Когато работи. В бързината си той капнал нещо нечисто върху дрехата и я оцапал. Понеже не е научил още начините за чистене, той е принуден да ходи с нечиста дреха. Един ден, когато научи законите за чистенето, той ще изчисти дрехата си и ще стане праведен. (реалности И сенки - 63).

Може ли нечистият да влезе в общество на свети, добри и праведни хора? Достатъчно е да стъпи крака му в това общество, за да се намери веднага вън. Чистото не търпи нечисто. (събуждане - 93).

Всяка една погрешка е отрова, която влиза във вашата кръв, и не е тъй лесно да се измие, да се изхвърли навън. (двата ПРИРОДНИ МЕТОДА - 212).

Пиянството е нечистота. Лакомията е нечистота. Одумването е нечистота, завистта и ред още пороци са нечистота. (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - изд. 1929 г. - 19).

Ракията и виното упояват. Те действат като наркотични средства и човек се напива. Щом се напие, той става медиум и привлича низши духове около себе си... Те ядат и пият в него и оставят нечистотиите си, той да се справя с тях. (новият СВЕТИЛНИК - 21).

Всяко желание, всяка мисъл на обсебване, които човек допуща в себе си, това е нечистота. (оок – iv г. - 24 беседа – 7).

Да се занимавате с недъзите на хората, това е зараза, която разрушава организма. (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - изд. 1929 г. - 18).

Смущенията внасят особен род киселини в човешкия организъм, които го разрушават. (божественият и човешкият свят - 137).

Безлюбието се явява като естествено последствие на нечистотата в живота. (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - изд. 1928 г. - 16).

И обидата е кал, от която трябва да се чистите. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – I том - 55).

Порочният човешки живот произвежда особени нечистотии, които отиват в атмосферата и с това препятстват на онзи живот, изразен в мисли и чувства, който слиза отгоре. Не само това, но тези нечистотии произвеждат различни физически и психически болести. Това се забелязва особено във време на войни и след войните. Лошите мисли и чувства, които народите, обществата и отделните хора си отправят едни към други, стават причина за сериозни и тежки физически, умствени и психически заболявания. (все ЩО Е ПИСАНО - 113).

Лошото, от което се оплаквате, това е нечистотата в човека. Като не живеят по Бога, хората държат нечистотата в себе си - вътрешната нечистота, и тя ги измъчва. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – I том - 53).

Когато чистотата почне да се обръща в нечистота, страданията идват. (НАРЯД И УПЪТВАНИЯ - 1925 г. - 22).

Дето е нечистотата, там е страданието. Не можеш да бъдеш нечист и да не страдаш. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 124).

Страданията в света произтичат от факта, че тялото, сърцето или умът на човека са нечисти. И тогава Божествените сили, като влязат в човека, срещат известно съпротивление. (ЗАКОН НА ЕДИНСТВО И ОБЩНОСТ - 35).

От чисто хигиенично гледище нечистотата трябва да се изхвърли навън, ако искаме да бъдем свободни. Ако искаме да бъдем учени, в широк смисъл на думата, трябва да бъдем чисти. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - 145).

Всяко нещо, което мирише лошо, това показва, че в него е настъпила смърт. Благоуханието е признак на зараждащ се живот, а зловонието е признак на зараждаща се смърт. (ценното из КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 294).

Аз имам голямо отвращение от нечистотата. (оок - Іv г. - 24 беседа - 8)

Като не живеят по Бога, хората държат нечистотата в себе си - вътрешната нечистота, и тя ги измъчва. Какво трябва да направят, за да се освободят от нея? - Да благодарят за всичко, което им се случва в живота и да работят върху себе си. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - I том - 53).

Нечистотата е тор, гюбре, от което човек може да използва някои елементи, необходими за неговото растене и усилване. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 208).

ПЛЮЕНЕТО

Колкото по-нечист е вашият живот, толкова повече плюнки излизат навън. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 232).

Плюенето се дължи на някакво неразположение в организма. Затова организмът трябва да се очисти. Изхвърли нечистотиите си вън от организма! (ликвидация НА ВЕКА - 232).

Този, който плюе на земята, той си създава карма. Вие не знаете какви са последствията от плюенето. Ако минеш през мястото, дето е плюл един разбойник или прокажен, и ти ще се заразиш от тях. Ако облечеш дреха, ушита от сифилистик, ти ще възприемеш неговата болест. Това не е нищо друго освен плюене на земята. Аз не казвам да се страхувате от това, но да се ограждате. Като не можеш да се ограждаш, ти плюеш на своята душа. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 232).

Че си плюл нанякъде, даже не помисляш. Ако не плюехте на земята, вие щяхте да станете човеци. Не казвам, че нищо няма да излезе от вас. Който се секне и плюе на земята, главата му ще пати. За всяка плюнка ще го глобяват. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 227).

Не трябва ли да плюем? - Ще плюете само дето трябва... Плюй всякога в кърпа, която сам ще переш. След това изкопай малка дупка и в нея изливай водата. Кажи: Господи, прости ми за моето невежество. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 232).

Ако нямаме пари за кърпи? - Носете си в джобовете по едно шишенце с широко гърло и там плювайте. Това изисква законът на чистотата. (ликвидация на века - 233).

Закон е: Нямаш право да плюеш и да се секнеш на земята. Тя е твоя майка, ще я пазиш чиста. Нямаш право да тропаш и да риташ на земята. (ликвидация на века - 226).

Ако се отвикнеш да плюеш на земята, ти ще бъдеш по-угоден на Бога, отколкото с големите добрини, които си направил. (ликвидация на века - 234).

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...