Jump to content

НЕОБХОДИМОСТ ОТ ЧИСТОТА


Recommended Posts

НЕОБХОДИМОСТ ОТ ЧИСТОТА

Съвременните хора се нуждаят от хигиена в тесен и широк смисъл на думата. В тесен смисъл на думата, хигиената изисква абсолютна чистота на тялото и на къщата, в която живее човек. В широк смисъл на думата, хигиената изисква абсолютна чистота на ума, на сърцето и на душата. (все що е писано - 116).

Някой мисли за себе си, че е чист и свят човек, а навсякъде оставя нечистотиите си. (абсолютна чистота – изд. 1939 г. - 10).

Дето ходи, човек трябва да пази абсолютна чистота. По улиците, в дома си или на планината, той трябва да пази абсолютна чистота. Трябва ли след него да вървят слуги и да чистят? (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА - изд. 1938 г. - 10).

Който съзнателно поддържа чистота във физическия си живот, той ще бъде чист и в сърдечния, и в умствения си живот. (АБСОЛЮТНА ЧИСТОТА – изд. 1939 г. - 11).

В тялото, в мислите, в чувствата и постъпките на светията не се позволява никаква нечистота. Придобие ли човек тази чистота, той става силен. (съБУЖДАНЕ - 187).

За да бъдете силни, непременно трябва да бъдете чисти! (беседи, обяснения и УПЪТВАНИЯ - 1922 г. - 86).

Без чистота - лична или обща - никакво развитие не може да има. Чистотата е първо необходимо условие за правилното развитие на човека. (любов към бога - 206).

Съвременните хора се нуждаят от чиста храна, чиста вода, чист въздух и чиста светлина. Те се нуждаят още от чисти мисли и чувства. Това представя Божественото начало в човека. (лъчи на живота - 155).

Чистотата е необходима, за да се избегнат нещастията на Земята. Чистота в устата, в ума, в сърцето, в душата и духа. Без чистота практически нищо не може да се постигне. (мисли за всеки ден - 26.01.1991).

Чрез чистотата ще придобиете нужната светлина, за да не се спъвате в живота си. (ликвидация на века - 124).

Колко велико нещо е да бъде човек чист в света! Върху тази чистота почиват всички идеи, всичкото щастие, здраве и цялото блаженство на човечеството. (СИЛА И ЖИВОТ - III серия - 77).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...