Jump to content

ПРЕДИМСТВА ПРИ БРАКА


Recommended Posts

ПРЕДИМСТВА ПРИ БРАКА

Добре ли е човек да се жени? - При днешните условия на живота по-добро нещо от женитбата няма. - Защо? - Като се ожени човек, ще се освободи от всички илюзии на живота и ще помни какво значи женитба. Когато се ожени, човек влиза в реалностите на живота. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 334).

Че имаш жена, деца, това не са спънки, това е една привилегия. Господ ти създал една работа. Досега ти си се занимавал само със себе си, а това е една работа - да се занимаваш с други, с жена, с деца. Двама да живеят е по-добре. Най-мъчното е да живее сам човек. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1922 г. - 147).

Някоя жена казва: „Добра съм, но не мога да правя Добро” - Оженете я за един лош мъж и тя ще стане светица. Обратно - оженете една лоша жена, която зло не прави, за един много добър човек и тя ще се повдигне. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІ том - изд. 2006 - 139).

Добро неща е женитбата, но ако има в нея нещо ново. Ако донесе новото в света, женитбата има смисъл. Остане ли в старото, тя е безпредметна. Старото създава драми и трагедии в живота. И човек започва да съжалява за жертвата, която е направил. Той жертва ценното, за безценното. (ТРИТЕ РОДОСЛОВИЯ - изд. 1999 г. София - 254).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...