Jump to content

БРАКЪТ В БЪДЕЩЕ


Recommended Posts

БРАКЪТ В БЪДЕЩЕ

Иде новата култура на света, която ще съедини двата принципа - на мисълта и на Живата. Тя е култура на Милосърдието или културата на Любовта. Първата култура е била на Мъдростта, втората - на Правдата, а третата - културата на Любовта. Тая култура ще съедини мъжа и жената в едно цяло. Ще кажете, че съединяването подразбира обезличаване. Не е така - да се съединиш, това значи да се увеличиш, да се хармонизираш, да станеш по-силен. Българите поддържат девиза: „Съединението прави силата”; една дума липсва на тоя девиз: „Съединението в Любовта прави Силата.” Стремете се всички към това съединя­ване - мъже с жени и жени с мъже - съединяване в името на великата Божия Любов. (СИЛА И ЖИВОТ - II серия - изд. - 2006 г. - 157).

За в бъдеще мъжете и жените няма да се женят, но ще се съчетават като души, ако искат да създават ново поколение, което да бъде носител на нови идеали, на нов живот. (ПРАВЕДНИЯТ - 64).

В бъдеще, когато шестата раса дойде на земята, кандидатите за женене ще се подготвят специално. Те ще отидат на небето, в специална школа за обучаване на кандидатите за женитба. Те ще прекарат в това училище десет години. Като свършат този курс, ще ги изпратят на Земята, дето могат да встъпят в брак. Който няма диплом от този университет, няма право да се жени... Когато момата и момъкът се оженят, в момента, когато са най-щастливи, ще дойде делегация от Венера, да вземе жената. Те ще въздишат един за друг, но при щастлив живот при красиви отношения. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 90).

Млада мома, например, има желание да се ожени. - Защо? - За да стане помощница на Бога, да свърши една работа. В това отношение, желанието й е добро, но тя не знае как да приеме това същество, което иде в дома й. Тя трябва да знае езика му, да знае, как да му готви, как да го учи. Не е достатъчно само да се каже, че двама се любят. Влюбването подразбира изучаване на небесния език. Ще кажете, че това не е нещо особено. Особено е, не е нещо обикновено. Да знаеш как да готвиш на новороденото, как да го храниш, как да му говориш, да знаеш отде иде и какво носи в себе си, това е велика наука. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 37).

В бъдещата култура ще се позволява да се раждат само две деца, не много както сега, едно момче и едно момиче. След като родят децата, бащата и майката ще бъдат свободни. Майката ще вземе мъжкото дете, бащата - женското. Единият да отиде на единия край на Земята, другият - на другия край и ще си пишат любовни писма... За мен е странен съвременния начин на живот на мъжа и жената. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ – 163).

Който не може да живее като брат и сестра, той не може да бъде гражданин на новото Царство на Земята. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 129).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...