Jump to content

ТОЧНОСТТА - УПРАЖНЕНИЯ


Recommended Posts

УПРАЖНЕНИЯ

За пример решавате да станете точно в 4 часа. Ще си внушите тази мисъл, да станете точно в 4 часа. Събудите ли се, няма да се въртите насам-натам, но веднага ще станете. Не станете ли, почнете ли да философствате, че има още една минута време, законът ще се измени. В Природата има друга една противодействаща сила, която веднага ще се прояви. Тя е леността, мързелът, от който вие трябва да се избавите. Щом решиш да направиш нещо, мързелът ще дойде, той е един съветник. Казва ти: „Има още време, почакай още малко”. Не, не се поддавай! (ОКУЛТНИ ЛЕКЦИИ – беседа Точността - изд. 1998 г. София).

Проточете дясната си ръка напред, с дланта надолу, и мислено прекарайте принципа на точността във всеки пръст по отделно: в палеца, в показалеца, в средния пръст и т. н. Съсредоточете мисълта си към всеки пръст по десет секунди. След това приберете дясната ръка на място. Направете същото упражнение с лявата ръка. (ДОБРИ НАВИЦИ - 170).

Това упражнение е приятно, защото внася в съзнанието на човека идеята за точността. (ДОБРИ НАВИЦИ - 171).

Който не е точен, той не може да спазва условията за изучаване на великите Природни сили. Когато работите с Природните сили, от вас се изисква точност и внимание, да не изпуснете нито една секунда от времето. (ДОБРИ НАВИЦИ - 171).

Бъдещето на ученика се гради върху точността. Щастието и нещастието на ученика се гради върху точността. (ДОБРИ НАВИЦИ - 171).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...