Jump to content

Благодарност за всичко


Recommended Posts

127 Благодарност за всичко.

Благодарете за всичко, което ви е дадено. Бъдете доволни от положението, което заемате. Има много Същества над вас, но има и много същества под вас. Вие не сте последни в света. Като погледнете нагоре и благодарите за положението си, вие ще се качите по-високо. На онези, които са под вас, кажете им да бъдат благодарни от положението си, за да се качат и те на вашето място.

Човек може да се качи от едно стъпало на друго, само ако е благодарен. Не е ли благодарен от днешното си положение, той никога не може да се подигне.

Казано е в Писанието: “Няма да умрем, но ще се изменим”. Да се измени човек, това значи да се подигне от едно стъпало на друго. А това е възможно, само когато човек благодари. Защо да не благодари човек за всички условия, при които се намира? Че е сиромах, нека благодари; щом е благодарен, сиромашията ще го напусне. Да благодари човек за всичко, което му е дадено – добро или лошо, това значи да е научил урока си. Като научи урока си, ученикът минава в по-горен клас.

За да благодари за всичко, от човека се иска смирение. От човека се иска смирение, за да приеме с благодарност благото, което Бог му дава. Всяко благо, всяко добро иде от Бога. Чрез кого иде това благо не е важно. От човека се иска да благодари, за да използва благото за своето развитие. Благодарността е процес на градеж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...