Jump to content

Методи за работа в Школата


Recommended Posts

164 Методи за работа в Школата.

Прилагайте методите, които ви се дават в Школата, за да сменявате състоянията си. Различните методи представляват условия за дисциплина на човека. През такава дисциплина са минали всички велики хора. Човек трябва да прекара енергиите си от задната част на мозъка си в предната част, да развие моралните си чувства и да осмисли живота си. Всички отрицателни и низходящи енергии трябва да се превърнат в положителни и възходящи. Много начини има за превръщането им. С картини и образи може да сменяте състоянията си. Те трябва да бъдат живи и красиви. Разумната Природа е пълна с такива картини и образи. Освен това на всяка отрицателна дума представяйте положителна – нейния антипод. За да стане смяна на енергията, в съзнанието на човека трябва да изпъкне нов образ, който да привлече вниманието му. Красивите образи са подбудителни причини са смяна на състоянията на енергиите.

Като ученици работете съзнателно, за да придобиете толкова енергия, че да не страдате от недоимък, нито от излишък. Самата наука, към която се стремите, е общ колективен резултат, който се изразява в натрупване на знания.

Ученикът трябва да се ръководи правилно, да знае колко знание му е нужно за всеки даден момент, за да може правилно да го асимилира. Не може ли правилно да възприема енергиите на знанието, ученикът се натъква на противоречия и мъчнотии. Енергиите се предават чрез нервната система, затова тя трябва да бъде здрава и в изправност. Енергиите се предават от един орган на друг чрез нервната система. Онзи разбира нещата, който ги е приложил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...