Jump to content

06_03 КЛЮЧОВЕТЕ НА РАЯ


Recommended Posts

КЛЮЧОВЕТЕ НА РАЯ

 

Да се радваме, че минаваме по пътя, който Христос е приготвил. Сега пътят ни е още по-добър. До времето на Христа нямаше кой да държи ключа на ада. И праведните, и грешните влизаха заедно. Христос заключи ада, да не влизат праведните в тоя затвор. Ап. Петър държи ключа на рая – няма опасност да влизат грешните там. Опасното място е адът, но няма опасност вече за праведния да влезе там. Опасно е да влезеш в астралния свят на заблужденията. Да се радваме, че пътят, по който вървим, е безопасен.(94, с. 121)

 

И Христос казва: “Това плът и кръв не са го открили, Отец Ми в тебе го е открил. И ти след време ще разбереш тази велика Истина.” И казва му още: “Аз ще ти дам ключовете”(по Мат. 16:17-19 – бел. Р. Ив.). Вие ще кажете: “На Петра дали ключовете!” Не, само онзи има ключовете на рая, който има Любовта. На всеки едного от вас Господ може да даде ключовете от рая, стига напълно да сте отдали в служене на Бога своя ум, своето сърце и своята воля. Всеки такъв човек ще има ключовете на земята и на небето. Ще кажете: “А, уреди се вече въпросът!” Какво ще уреждате? Какво, мислите, означават ключовете? Ап. Петър от 2000 години изучава все този закон. Господ му дал да държи ключовете, но той си взел такава беля на главата с тях! Той едва сега започва да разбира този закон, защо Господ му даде да държи ключовете. Понеже небето желае да помогне на хората, даде на ап. Петра ключовете, та постоянно да слиза, да упътва хората към Любовта. Той наистина отваря вратата, но не за онези, които влизат в рая, а за тези, които слизат от небето на земята. Ти като отиваш от земята за небето, можеш да хлопаш и десет пъти на вратата на ап. Петра, но няма да го видиш, той няма да ти отвори; но ако слизаш от небето, той ще бъде първият, който ще ти отвори. Онзи пък, който отваря вратата на ада, е Христос. Той отваря на онези, които влизат в ада и излизат от ада. Ап. Петър отваря на праведните, а Христос – на грешните. Някои казват: “Да запалим една свещица на ап. Петра.” И сто свещици да запалите, нищо няма да ви ползва. Не, ще запалите тази свещ във вашето сърце и ще пожертвате живота си за вас и за вашите ближни. За кои ближни? – За онези, които Бог обича, на които Бог иска да услужи. Ще кажете: “Ами защо Господ не ни каже какво иска от нас?” Бог изисква от нас служители… Ап. Петър казва: “Ти си Син на Бога живаго.” Тогава Христос, като влезе в нас, ние трябва да вземем Неговия образ. Ап. Павел казва на едно място: “На мъки съм, докато се преобрази Христос в мене.”(83, с. 172)

 

Жената е емблема на Любовта… У мъжа се намира оная друга Божествена сила, която се казва Мъдрост. Когато Любовта и Мъдростта се оженят, ражда се Истината. Искате ли да узнаете Истината, трябва да намерите баща си – Мъдростта, и майка си – Любовта, и те, като ви родят, ще ви кажат кое е Истина – ще се прояви тази Истина. Истината е по бащина линия, тя е пак от мъжки пол – тя е синът на тия двама. Бащата и майката, т.е. Мъдростта и Любовта, като заченат, пак ще родят – добродетелта – това е вашата сестра. А добродетелта и Истината съединени – това е правдата… И тъй, жените имат ключовете на Царството Божие. И когато Христос каза на Петър: “Давам ти ключовете на Царството Божие”, Той подразбираше този дълбок вътрешен закон, че между мъжа и жената трябва да има всякога едно съществено различие. В това различие се състои основата на обичта, която има мъжът спрямо жената.(59, с. 48 и 53)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...