Jump to content

Условия за успех в работата


Recommended Posts

724 Условия за успех в работата.

За да има успех в живота си, човек трябва да притежава следните качества: такт, твърдост, наблюдателност, разумност и интуиция. Има ли тези качества, каквато работа и да започне, той ще има добър резултат. Развивайте всичките си чувства и способности, за да постигнете желанията си. Като работите върху себе си, вие ще се натъкнете на мъчнотии, които може да превъзмогнете със

самообладание. Човек трябва да има самообладание, лесно да се справя с гнева, с обидата и униженията. Който може да се владее, той е постигнал много нещо. Не можеш да бъдеш ученик, ако нямаш самообладание. Какъв смисъл има знанието, ако в момент на изпитание не можеш да запазиш равновесието си? Щом се разгневиш, ще изгубиш всичко, каквото си придобил. В края на краищата знанието ще ти бъде товар, а не благо.

Стремете се към положителното знание, което да приложите в ежедневния си живот. Това знание ви е нужно да се справите с малките мъчнотии. Ако можете да се справите с тях, те ще ви покажат пътя за справяне с големите мъчнотии.

Искате ли да бъдете ученици на Великия живот и да го разбирате, започнете с разрешаването на малките задачи. Не работите ли по този начин, ще изпаднете в песимизъм. Това показва, че сте дали път на своите лични, користолюбиви чувства – страх, безнадеждност, безверие, недоволство и т. н.

Разумните Същества противодействат на вашите криви разбирания и в желанието си да ви изправят струва ви се, че те ви противодействат. Те само искат да ви отклонят от реализирането на неща, които ви спъват в Живота.

Като ученици от вас се иска работа, за да развиете своите дарби. Това можете да постигнете, само когато сте в хармония с Разумната Природа. При това положение можете да станете музиканти, художници, философи, учени. Обаче най-голямото постижение за човека е да си изработи характер, т. е. да се пресъздаде по нов, съвършен начин. Постигне ли това, човек е осмислил живота си. Добрият характер подразбира култивирана мисъл и чувство и проявени добродетели. Това е пътят за успех в Живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...