Jump to content

Страданията като необходимост за растенето


Recommended Posts

734 Страданията като необходимост за растенето.

Страданията са неизбежни в Живота. Без страдания няма опитност. Дойде ли страданието, човек трябва да учи. Законът е, че след всяко страдание иде Радост. Който иска да участва в радостите, непременно трябва да приеме страданието като неизбежен път в Живота. В този смисъл страданието е стремеж на човешкия дух да мине през областта на Радостта. Обаче никой не може да направи крачка към Радостта, ако не е минал през страданието.

Като ученици вие трябва да си изработите нова философия, а това значи да сте минали през страданията. Само онзи може да разбира Живота, да има свое мнение и да помага на хората, който е страдал. Той има право да употреби най-хубавата храна, която Природата дава. Не познава ли страданието, човек се намира в положението на дете, което едва започва да пъпли. Какво можете да очаквате от този човек? Ако споделите с него своите опитности и страдания, той ще слуша като му говорите, без да ви разбира. Ако рече да ви отговори, вместо утеха, ще ви даде някаква глупост.

Затова помнете: докато едно същество не мине през най-големите страдания, то не може да влезе в пътя на щастието, т. е. в Разумния живот. Защото страданието дава опитност, опитността дава Светлина, Светлината носи Знание, а Знанието отваря пътя към Разумния живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...