Jump to content

X. ТРИ ПЕСНИ


Recommended Posts

X. ТРИ ПЕСНИ

1. «Песен за Седемте рилски езера»
Забележка:
През юли 1937 г., при езерото на «Съзерцанието», на 7-те рилски езера, като размишлявах, дойде ми мисъл да сторя нещо за тези хубави и красиви езера. А това езеро е шестото и е едно от вълшебните - като купол, оградено от трите страни с височини и само откъм североизток има поглед към хоризонта на изток.
След размишлението, което бе голяма радост за мене, преди тръгването за лагера на братството, до второто езеро, гдето 25-30 години сме летували с Учителя, дойде ми мисъл, и докле стигна до лагера, наредих този текст на тази скромна песен. А същевременно ми дойде и мисълта да я съчетая с хубавата мелодия на музиканта Добри Петков.
Като поднасям тази скромна песен, безплатно, на тези, които пожелаят и са ходили при това езеро, да си спомнят и се надяват пак да могат да отидат.
А тези, които не са ходили, да пожелаят и те да отидат и се порадват на тези хубави места, с чистия въздух и височина 2670 м, при върха Дамга.

22.IX. 1959 г. Пловдив, ул. «Болярска» № 16

 

Михаил А.Стоицев, зъболекар,

От 25.1X1959 г. е в 90-годишната си възраст

10016.jpg

10017.jpg
10018.jpg

10019.jpg

Забележка
(към песента)
Блага дума
Настоящата песен се поднася даром на всеки, който желае; за възпоменание на автора - точно 15 години от заминаването му и настъпването на Новата 1960 година.
Бих молил всеки, който я получи, който я научи, да си я пее или тананика.
Пожелавам му, ако е болнав или слаб, да оздравее. Ако е млад и здрав, да достигне до по-зряла възраст. А ако надмине по-горе от 80 години - да си запази мисълта, слуха, зрението и силите; да бъде жизнерадостен и вътрешно подмладен. А това се отразява малко-много и на лицето, и на тялото! Иска се вдъхновение!

27 декември 1959 г., Пловдив ,

ул.«Болярска» № 6

млад дядо Михаил Ал. Стоицев

зъболекар в 90-годишната си възраст

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...