Jump to content

БЛАГОДАРНОСТТА - КАК ДА БЛАГОДАРИМ


Recommended Posts

КАК ДА БЛАГОДАРИМ

Ако благодарността не влезе в сърцето ти, не можеш да влезеш в Царството Божие. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 207)

Някой казва: „Аз благодаря на Бога за всичко, което ми е дал.” Ти благодариш, но лежиш болен на леглото си. Ако наистина си благодарен, ти трябва да имаш силата да станеш от леглото, да излезеш вън, да се печеш на Слънцето и да слугуваш на хората. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 32)

Научете се да бъдете благодарни в душата си. Като страдате, да благодарите. То е най-мъчното изкуство, когато ви е неприятно, да благодарите. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - ІІІ том - 101)

Бог е дал разум на човека да разбира и цени нещата, сам да изказва благодарността си и всекиму да отдава нужното. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 148)

За да не страдате съветвам ви да слушате Майката-земя и като изядете един от нейните плодове, кажете: „Майко, благодаря ти за плода, който ми даде; ще се стремя от ден на ден да ставам по-добър и по-разумен.” Като изядеш един хляб, кажи: „Майко, благодаря ти за хляба, който ми даде.” (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ серия - изд. 2006 г. - 92)

Всяко дете трябва да благодари на баща си за всичко, което той му донесе. (СИЛА И ЖИВОТ – ІІ том - 237)

Срещне те някой човек и, без да знае защо, ти направи едно добро ... В миналото някога, ти си направил добро на тоя човек и днес той ти благодари. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 321)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...