Jump to content

10. КАК СЕ УЧИ БЕЗ ПАРИ


Recommended Posts

10. КАК СЕ УЧИ БЕЗ ПАРИ

Веднъж се връщаме с баща ми от село Райко Даскалово (с. Църква) през нивите и стигаме до една голяма нива. Казва ми:
 
- Абе, ще учиш, ще станеш учен човек.
А пък аз виждам възможностите на баща ми. Те имат блага, имат имот и стока, но трябва да го продадат, за да вземат пари и аз да се изуча. Да се продаде нещо, та да има пари. Баща ми изобщо не се занимаваше със стопанството, той не работеше, а се занимаваше с обществени работи, тичаше насам и натам и все нещо оправяше за селото. А той бе зодия Овен и се занимаваше все с нови идеи, с нови работи в селото.
Аз му казвам:
- Аз ще се уча само тогава, когато сам ще започна да си изкарвам прехраната. Когато стана господар и сам да си изхранвам прехраната - тогава ще уча.
Много разговори с него не можеше да се говори. Навремето това беше добре дошло за тях, защото аз оставах у дома5 да се грижа за стопанството. Имах задача да уча, като идея.
Минаха 3-4 години, и в тази възраст човек заяква, работи навсякъде, коситба по ливадата, събиране на сено, вършитба - всичко минава през ръцете ми. Но през мойте ръце. Баща ми беше много приказлив. Като тръгнем някъде с него, като срещнем някого, веднага ще го заприказва и минава време, а аз чакам. От 19-годишен сам работех.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...