Jump to content

38. СРЕЩАТА МУ С УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

38. СРЕЩАТА МУ С УЧИТЕЛЯ

След като Учителят се връща от САЩ, д-р Иван Жеков се среща с Него в една печатница, където е искал да печата някаква брошура на социалистите. Учителят му казал, че тази брошура може да почака, а първо ще се отпечата Неговата «Науката и възпитанието».
Така започва тяхното ново запознанство. Учителят го е подтиквал да се занимава с фотография. И той е запечатал много хора на снимки, които днес дори не си спомняме за тях и не можем да разчетем снимките, кои са тези личности. Имаше стотици снимки и стотици негативи. Така се разпиляха. Аз ги пазех, но всеки идва и си взима каквото му трябва. А никаква полза не виждахме от тези негативи. А аз нямам отношение към тях. Аз имам друг път. Сега, когато ми покажат някаква снимка, направена от д-р Жеков, не ги познавам тези хора. Били са. А сега ги няма. Останали са само на снимките, че са били, но никой вече не знае кои са и за какво са идвали на Изгрева при Иван Жеков. Времето изтече и тези хора си заминаха, и никой не ги познава вече.
Накрая остана срещата му с Учителя. И нея я имаме, заснета и на снимки. Има я и на спомени. Записани и разказани от други преди мен.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...