Jump to content

69. ЖЕЛЯЗО ЗА КЪЩАТА


Recommended Posts

69. ЖЕЛЯЗО ЗА КЪЩАТА

Но когато дойде време да се зида с тухлите, то тук аз закъсах. Успях да взема чрез разрешението за строеж един вагон с тухли, с които иззидахме основите с брат ми до първа плоча. Ударихме първата плоча, но повече нямаше тухли. Дойдоха към 15 души и «бихме» първата плоча. Но за това е нужно да се направи кофражът с дъски и дървен материал, който бях вече закупил от склада. А трябваше ми желязо. А в склада има желязо, но само от 7 мм, а то е тънко. А на мен в плана ми е написано различна дебелина желязо. И аз се чудя откъде да намеря такова желязо. И беше един дъждовен ден, движа се по ул. «Витоша» и се сблъсках с директора на Самоковската строителна организация, с когото сме добри познати от строежите на хижа «Мальовица». Казваше се Сидеров. Обяснявам му, че съм закъсал за желязо, понеже в складовете има само тънко, от 7 мм.
 
- Ти имаш ли конструктивен план?
 
- Имам.
 
- Знаеш ли какви размери желязо ти трябва?
 
- Там е описано всичко.
 
- Ще сметнеш колко желязо ти трябва, ще го закупиш и ще ми го докараш в Самоков на полигона и аз ще ти дам желязо каквото искаш.
С Йордан, дето му викат «Живей вечно», който имаше камион, натоварихме желязото, закарахме го у Самоков, ходих при Сидеров, даде ми бележка, отидохме на полигона. Каквото желязо по плана ми трябваше, ми го дадоха и ми го нарязаха. Докарахме желязото у София, арматуристите сложиха и вързаха желязото и тука на ръка 15 души бъркаха бетон и успяхме да направим първата плоча.
Сега разбрахте ли кой управлява случайните срещи на строго определено място и време? Ами ако се бях разминал със Сидеров само за 10-15 секунди? Да, ама се срещнахме.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...