Jump to content
Ани

69. ЖЕЛЯЗО ЗА КЪЩАТА

Recommended Posts

69. ЖЕЛЯЗО ЗА КЪЩАТА

Но когато дойде време да се зида с тухлите, то тук аз закъсах. Успях да взема чрез разрешението за строеж един вагон с тухли, с които иззидахме основите с брат ми до първа плоча. Ударихме първата плоча, но повече нямаше тухли. Дойдоха към 15 души и «бихме» първата плоча. Но за това е нужно да се направи кофражът с дъски и дървен материал, който бях вече закупил от склада. А трябваше ми желязо. А в склада има желязо, но само от 7 мм, а то е тънко. А на мен в плана ми е написано различна дебелина желязо. И аз се чудя откъде да намеря такова желязо. И беше един дъждовен ден, движа се по ул. «Витоша» и се сблъсках с директора на Самоковската строителна организация, с когото сме добри познати от строежите на хижа «Мальовица». Казваше се Сидеров. Обяснявам му, че съм закъсал за желязо, понеже в складовете има само тънко, от 7 мм.
 
- Ти имаш ли конструктивен план?
 
- Имам.
 
- Знаеш ли какви размери желязо ти трябва?
 
- Там е описано всичко.
 
- Ще сметнеш колко желязо ти трябва, ще го закупиш и ще ми го докараш в Самоков на полигона и аз ще ти дам желязо каквото искаш.
С Йордан, дето му викат «Живей вечно», който имаше камион, натоварихме желязото, закарахме го у Самоков, ходих при Сидеров, даде ми бележка, отидохме на полигона. Каквото желязо по плана ми трябваше, ми го дадоха и ми го нарязаха. Докарахме желязото у София, арматуристите сложиха и вързаха желязото и тука на ръка 15 души бъркаха бетон и успяхме да направим първата плоча.
Сега разбрахте ли кой управлява случайните срещи на строго определено място и време? Ами ако се бях разминал със Сидеров само за 10-15 секунди? Да, ама се срещнахме.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×