Jump to content

II . ХОРОСКОП на Сава Симеонов Стоянов


Recommended Posts

II .

Светозар Няголов

ХОРОСКОП

на

Сава Симеонов Стоянов

от с. Мърчаево

10101.jpg

Хороскоп на Сава Симеонов Стоянов

Роден на 30.11.1922 г.% 21 h в с. Мърчаево, Софийско

Светозар Няголов

На Асцендента изгрява зодиакалният знак Лъв. Лъвът е царят на животните и дори уловен и затворен в клетка, е въплощение на достойнство и гордост във всичките си прояви, което веднага се долавя от наблюдателното око. Знакът дава на родения широк гръден кош, силни плещи и крайници, мощна глава, винаги изпъкваща на фона на тялото му, което прави повече впечатление като стойност, не и като форма върху развитите му мишци. Роденият има лъвски облик или има нещо котешко в лицеизраза му. Кожата на лицето му е румена. Очите му са големи, сини или сиви, които изразяват веселост, доволство и радост. Целият му скелет е здрав и добре построен. Роденият притежава голяма възстановителна сила и издръжливост. В проявите си е смел и настъпателен. Желае да бъде винаги забелязан, да привлича вниманието на околните навсякъде, където се появи. Обича да ръководи и не търпи да следва другите. Знакът Лъв управлява сърцето и роденият се отличава в отношенията си с голяма широта и любвеобилност. Той дава на всички, които искат нещо от него, без да си скъпи времето, парите си или знанието си, без да мисли за себе си. Децата на слънчевия Лъв са почтени, верни и обичат истината и светлината. Той стои над всички хитрости и винаги сочи правдата. Волята му е силна и крепка и хубавите качества му помагат да се издигне в живота на положение да бъде почитан. Притежава добро красноречие и спечелва сърцата на хората с личната си привлекателност; особено привлекателен е за противния пол. Низшата природа на родения трябва да бъде обуздана, да бъде твърде въздържан, макар че от тази му слабост няма да следват големи неприятности и дълбоки сърдечни огорчения. Лъв на Асцендента показва, че в минала инкарнация е бил цар и е проявявал брутални насилия и жестокости към «непослушните» си подчинени. Не е проявил Божията Любов (Нептун ретрограден), а е действал постоянно с грубите сили на Марс (Нептун ретрограден опозиция и паралел Марс). В този живот ще се учи да проявява Божията Любов, за да изправи грешките и престъпленията си, макар и наполовина от нейната цялост (Нептун е ретрограден) и да се справи с грубите животински сили на Марс във Водолей, които внезапно понякога го изпълват с неудържими пориви. Тази задача го е отклонила и спряла - да не проявява човешката и ангелската любов, представител на която е планетата Венера (Венера ретроградна) в зодиакалния знак Скорпион, където е заточена и не може да се прояви правилно, макар и с половината от качествата си (Венера ретроградна), понеже Венера е ретроградна, а и чувствата, които подхранва, изгарят в огъня на Плутон, който е в паралел с Венера.
Ако хвърлим един бегъл поглед върху хороскопа на родения, ще забележим, че над хоризонта има 4 планети, а под хоризонта - 6, което говори, че роденият ще има един скрит вътрешен живот, подклаждан от отличните духовни условия, които родителите му са създали (Юпитер в 4-ти дом), които ще започнат да се изявяват след 30-годишната му възраст. Това се подсилва и от Слънцето, което е под хоризонта. Луната му е пълнеща се и показва, че ще се прояви външно след 30-годишна възраст, но Луната опозиция Сатурн - последният ще му пречи до края на живота му. Виждаме аспектите, които показват условията, възможностите, погрешките и кармическите последици, които роденият има да изплаща в настоящия живот. По-долу тях ще ги разгледам подробно.
Разглеждаме връзката на родения с духовния свят, която се обуславя от деклинациите в хороскопа. Роденият има две деклинации северни - на ума, и осем южни - на сърцето - чувствата. Неговата човешка и ангелска любов (Венера) има южна деклинация, а ангелската му мъдрост (Юпитер) е също с южна деклинация. Това говори, че чувствата на родения са много силно развити и до 30-годишна възраст са му затъмнявали мислите и изходзт от това положение, който той е намерил, е да трансформира човешката любов в ангелска - безкористна и Божествена. Само така може да разреши проблемите, които са стояли пред вратата на духовното му развитие. Неговата душа - Луната и Божествената Любов - Нептун, имат северна деклинация, което показва на родения, че трябва да вложи голяма умствена енергия да оправи осиротялата си душа (Луна опозиция Сатурн) и да влезе в светлия път на ангелската любов (Венера) и ангелската мъдрост (Юпитер) и безкористната Божествена Любов на жертвата, изразена чрез Нептун ретрограден в хороскопа. Да чете усилено Словото и да се свърже с ангелската мъдрост и Бялото Братство, за да разбере Божията Любов, да й служи, за да изпълни Волята Божия на Земята, т. е. да се освободи от низшите си желания, чувства и страсти. В помощ му идва аспектът Сатурн секстил Нептун, който внася ред и порядък при изявите на любовта и чувствата му.
Разглеждаме връзката му с Божествения свят - латитюдите му в хороскопа. При тях имаме пет планети с южен (S) латитюд и три със северен (N), което говори, че роденият трябва усилено да работи с Божията Любов, за да може да се справи с отклоненията, които е допуснал в живота си. Виждаме, че Божествената Любов (Нептун ретрограден) има северен латитюд, което подсказва на родения да прояви голяма мъдрост по отношение на Божията Любов, да я разбере и приложи в живота си, като основа. Виждаме, че Божията Мъдрост (Уран) има южен латитюд, което подсеща родения, че трябва да работи първо с Божията Любов в живота си и след това да прояви Божията Мъдрост, към която има много прегрешения (Уран квадрат Слънце и Уран квадрат Меркурий). Постоянно да слуша гласа на Учителя и да чете Словото, което е най-висшата изява на Божията Мъдрост на Земята.
Оп в 5. дом (Слънцето в 5. дом в перихелий) благоприятства на родения да постига желанията си. Той обича удоволствията, известността в живота и може да работи в педагогиката по възпитанието. Ще има благоволението на противния пол (което почти не го е използвал) и пълно задоволяване от живота. Може да има успех като публицист, издател или учител.
Оп в зодиакалния знак л (Слънцето в зодиакалния знак Стрелец в пери- хелий) изпълва родения с възвишени идеали, благородни пориви, свързани със съзнанието да се издигне. Като винаги безкористно помага за издигането на околните. Характерът му е доброжелателен и човеколюбив, поради което
10102.jpg
10103.jpg
10104.jpg
10105.jpg
10106.jpg
10107.jpg
10108.jpg
10109.jpg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...