Jump to content

6. Връзката с Невидимия свят


Recommended Posts

6. Връзката с Невидимия свят

И всяка разслабена вяра заякваше, слушайки я, всяко отчаяние си отиваше, защото виждахме, че всяко търпение се възнаграждава хилядократно от Този, Който всичко вижда.
Не по-малко приятно ни е да ходим при нея, в стаята й. Там, на масата пред огледалото, са наредени портретите на нейните деца, които тя много обича и е обичана от тях тъй, както майки са рядко обичани. Между четиримата й сина, тя има един, заминал във войната. Той бил, мисля, едва 19-20-годишен и бил убит още при първото си влизане в сражението. Тя много го е обичала и често ни разказва, как е научила за неговата смърт.
Когато съобщили, че е убит, другите й синове скрили от нея това, но бащата, като научил за смъртта на детето си, веднага, моментално умира от удар.
Минали се дни, тя нищо не знае за малкия и една вечер, лежейки в леглото си, тя чува в стаята да ходи малкият й син с ботушите си и да говори за виновника на неговата смърт. Тя цяла се изпотила от страх и мъка. Какво значи това? Какво има? Тя цялата нощ се молила, не знаейки на какво се дължи това явление. На другия ден тя отива при Учителя и той й казва, че малкият й син е убит.
После той дълги години е ходил при нея, говорил й, разказвал й много неща, най-вече за Учителя, как те го виждат от онзи свят и че хората са слепци, затова не могат да Го видят и познаят Кой е Той.
 
Още много, много интересни неща ни е разказвала сестра Попова из своя дългогодишен живот, които са били полезни на нас, а също така биха били полезни и за всички, които ги чуят, защото ще им открият една непозната за обикновените хора страна на живота.
 
При нея ходят много, едни - за съвет, други - да търсят лек за болест, която лекарите безуспешно са лекували и тя приема всички и помага на тия, за които й казват от Горе. Тя пита и от Невидимия свят й казват може ли да се излекува и как. И случаите и благодарностите за излекуване на душевни и телесни болки са толкова много, че мъчно могат да се изброят. Но тя винаги казва: «Не аз, а Бог ги излекува.»
Наистина, за нас е твърде голямо щастие, че сме близко при нея и винаги можем да имаме нейното присъствие, което от само себе си носи спокойствие, мир и вътрешна радост, даже и когато нищо не говори. А неизказано голяма е радостта ни, когато, освен присъствието й, ние имаме и по някой подарък от Невидимия свят, както се изразяваме помежду си, като ни каже нещо от Горе, което й казват за нас. Пожелавам от сърце на всички тая радост.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...