Jump to content

12. Кой е лечителят?


Recommended Posts

12. Кой е лечителят?

«Един път, пък - продължава сестра Попова, - идва една сестра и ме моли да отида у едно семейство, чужденци. Мъжът - инженер. Има две деца, и двете - болни. От къщи навън не ги извеждаха. Едното беше болно от астма, а другото, момчето - от сливици. На училище не ходеха, частни учители вкъщи имаха, защото все болни били.
 
Когато отидохме, попитах аз може ли да им се помогне. Каза ми се, че може. И по три пъти ги бутнах, гдето ми се каза, и това беше! Оздравяха децата. На училище тръгнаха, майката и бащата от радост не знаят как да ми се отблагодарят.
 
Сега момчето следва, а момичето е тука. Какви здрави деца израснаха, а какви бяха!
Па и само те ли са - колко други случаи има, все се излекуваха. Но аз не ги лекувам, чада, не аз, а Той ги лекува. Докато не ми каже, аз от себе си нищо не мога да направя. И г-н С. на два пъти го лекувах. Единия път на две прегърбен ходеше, не можеше да се изправи, и като отидох и направих това, което ми се каза, оздравя човекът. И втория път пак го лекувах - не аз, а чрез мене пак го излекуваха. Но той е много добър човек. После той на много места ме води да се помага, на които Бог разреши.»
Ние я слушаме, слушаме и виждаме, че откакто е срещнала Учителя, през живота й като дебела линия ясно се вижда навсякъде проявата на Божественото. И в нас самите сякаш закрепва по-силно вярата, колебанията притихват и скърбите ни се виждат дребни и малки в сравнение с великото и красивото, което Бог влага в душите на тия, които искат да Му служат и изпълнят волята Му. От гърдите ни се изтръгва дълбока въздишка и в душите си възжелаваме светлия път за нагоре.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...