Jump to content

ПРАВИЛА


Recommended Posts

ПРАВИЛА

Не яжте нищо нечисто. По-добре да е гладен човек, отколкото да е нечисто. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 183).

Никога не гответе, когато сте болни. Не пипай хляб, когато си болен. Дойде някой неразположен, трескав, ще дойде да ти донесе ябълки. Когато си болен, никога нищо не носи. Когато си здрав, тогава носи. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 183).

Вода имате, пиеш вода, гледаш прашинка. Измий чашата хубаво, гледай никакъв прах да няма. Ако ще пиещ най-хубавата вода пий. Ако пиеш нечиста, ще видиш, че след 10 ÷ 20 години ще започне да те боли ту левия крак, ту десния, ту плешката, ту главоболие ще имаш. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - 183).

Никога не яж нещо, което не обичаш. Хубавото ядене е онова, което обичаш, не онова, което хората хвалят ... Което не обичаш, никога не яж. ... Пий само това, което обичаш, не което си привикнал. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС -·183).

Дрехите на умрял човек ще носиш, че тогава ще прокопсаш! Казваш: ... Ако носиш дрехата на светия, друг въпрос е, но ако носиш на съвременен човек, друг въпрос е. От каквато болест е умрял и ти ще умреш от същата болест. Ако един съвременен шивач има проказа или е заразен със сифилис и ако той ти ушие дрехи, той ще ти предаде сифиласа чрез шиенето ... Той има сифилис и ще ти прави хляб. Здрави трябва да бъдат хората. Най-здравите хора трябва да бъдат хлебарите, дрехарите, трябва да бъдат здрави. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС·- 183).

Някой път донесли една баница, хубава отгоре, хубаво разточена със сирене, но брашното развалено. Сиренето и то не е прясно, а пък и маслото не е хубаво, и направили баница. Ако аз не ям от това разваленото нещо, те се докачат. Оставете такава баница с развалено сирене. Вие трябва да знаете дали тази овца е била здрава. Той десет пъти псувал, докато направи това сирене, онзи, който млял брашното псувал, който правил маслото, псувал, и казват: „Отлична баница.” Напсуваните работи не са хубави. С любов да е работена. Аз бих желал ето каква баница: Ти ще садиш сам житото на нивата и ще пееш. Като го сееш - ще пееш. Като расте - пак ще пееш. Като жънеш - пак ще пееш. ... Ще имаш една овца, от която ще доиш млякото и ще пееш ... Такава баница направете и ще ви кажа, че е отлична. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС·- 182).

Това ви казвам, предпазвам ви, влизате в една свещена област, дето умът ви трябва да бъде свещен, сърцето ви да бъде свещено, волята ви да бъде свещена, душата ви да бъде свещена ... говорим за туй, което трябва да бъде. Умът ви ще дойде напълно в услуга на Доброто, сърцето ще дойде напълно в услуга на Любовта, волята ще дойде напълно в услуга на Истината, а душата ви - напълно в услуга на Божията Мъдрост. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1921 г. - 195).

Всеки човек търси Истината, за да се освободи от заблужденията си; той се стреми към светлина и знание, за да намери правия път, по който трябва да върви напред. (ТРИТЕ ЖИВОТА - изд. 1942 г. - София -262).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...