Jump to content

3. Свободата и обичта у човека


Recommended Posts

3. Свободата и обичта у човека

Майко моя, бях на планината и чуй думите на Учителя, които записах в бележника си. Той беше започнал да говори, когато отидох, но и това, което чух, тъй много възрадва душата ми и ме накара да мисля, много да мисля. Ето какво говореше Той:
«Когато мъжът обича жена си, той й дава пълна свобода и й казва: «Свободна си вече!» Когато жената обича мъжа си, тя му дава пълна свобода и казва: «Свободен си вече!»
Това е красивото в живота.
Докато не дадеш пълна свобода на човека, Бог да се прояви в него, както Той разбира, ти не го обичаш. Даваш ли му правила как да живее, как да обича, какво да прави, кого да гледа, това е човешка любов. Остави Бога свободно да се прояви в човека и за нищо повече не мисли! Може някои работи да не ти харесват - това нищо не значи, това е твое разбиране.
Оставете Бога в себе си и в своите ближни свободно да се проявява, както Той знае. Това значи свобода.
Страданията и мъчнотиите, които хората преживяват, се дължат на факта, че те искат да се наложат на Бога, да се освободят от Неговото влияние.
Божията Любов не търпи никакъв закон. Дойдете ли до нея, вие ще се изпълните със свещено чувство и ще кажете, че всичко, което тя върши, е право и добро. Каквото Любовта върши, вие ще го считате за велика тайна.
Когато Любовта дойде у вас, тя ще ви научи как да обичате. Тя ще ви каже, че трябва да обичате всеки човек като душа. Докато правите разлика в любовта си, едного обичате повече, а другиго - по-малко, вие сте още в човешката - външната любов.
Научете се да се обичате! Млади и стари, женени и неженени, моми и момци - всички трябва да се обичате! Не се ограничавайте едни други!
Обичайте се без да се критикувате, без да се съдите!
Обичайте Бога, бъдете доволни от всичко, което ви е дадено!
Обичайте Бога във всички хора! В любовта седи разрешението на всички въпроси.»
0! Майко моя, колко музика и мъдрост има в тия думи, но те ще разтворят своите съкровища за мене само ако ги приложа в живота си.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...