Jump to content

3. Разумността на страданията и силата на Веруюто


Recommended Posts

3. Разумността на страданията и силата на Веруюто

Най-после в един неделен ден ние отидохме с Жорж да слушаме Учителя когато говори. Влязохме в голям, светъл, бял салон, препълнен от жадни души, дошли да чуят словото на Учителя. Аз бях тъй радостна, беше светъл празник на душата ми, защото най-после се сбъдваше моята мечта да слушам Учителя. Ние бяхме малко закъснели и Той вече говореше. Говореше доста тихо, но в салона имаше такава тишина, че думите Му проникваха и се чуваха из целия салон. Аз се заслушах с всичката си душа. А Той говореше:
«Всичко, което става в природата, е разумно. Следователно страданията, които природата налага на човека, са според силите му! Докато човек може да издържа, страданията са в рамките на неговата сила. Не може ли да издържа, на помощ му идват същества, по-силни от него.
Някои хора се стряскат от най-малките страдания, а въпреки това казват, че са вярващи. Истинска вяра е тази, чрез която човек може да издържи и при най-големи мъчнотии и страдания. Силата на едно верую се заключава не в това, което може човек да направи, но в запазване връзката с Първичната причина. Каквото и да се случи в живота ви, дръжте връзката с Бога в ума си.
Природата е отзивчива към всяка молитва, когато е отправена с пълна вяра към Великото... »
Аз слушах, слушах, Той говореше и всяка дума влизаше като жива струя в душата ми и внасяше светлина, мир, радост...
От този ден, ние почнахме с Жорж да ходим винаги да слушаме беседите Му, а после - и лекциите.
Жорж Го слушаше с внимание и изведнъж стана ревностен четец на книгите Му, и изпълнител на това, което учи Учителят. Аз истински се радвах на всичко това.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...