Jump to content

3. ОТВЪД ЗЕМНАТА ТВЪРД


Recommended Posts

3. ОТВЪД ЗЕМНАТА ТВЪРД

За всеки, роден на Земята, този миг на раздяла с физическия живот ще настъпи. Никой не знае часа на раздялата си с него, никой не знае кога ще бъде отзован. Затова, когато разговаряш с някого, представи си, че тази среща с това същество, тук, на Земята, е последна. Как би се държал ти тогава с него? Щеше ли да се държиш с него враждебно? Не! Ти щеше да искаш да оставиш в съзнанието му най-хубави спомени. Щеше да бъдеш внимателен и добър с него - щеше да му простиш всички обиди и оскърбления, всичко.
Мисли за смъртта, за този неизбежен миг в твоя живот, когато ти ще се изправиш пред Твоя Баща, за да дадеш сметка за преживения тук, на Земята, живот. Ако искаш да не изпиташ ужаса, който се изпитва, когато се минава през тъмната зона, всяка вечер си давай отчет за всичко помислено, почувствано и направено. Само така ти ще можеш да коригираш и изправиш живота си, и, разтоварен от своите погрешки, да отпътуваш за отвъдния свят, за да можеш да пребиваваш в един по-съвършен свят.
Всяка вечер, изправен, с дух, устремен към Бога и Абсолютната Справедливост, като си дадеш отчет, кажи: «В името на Абсолютната Справедливост, признавам своите погрешки и съм готов да ги изправя - да не ги повтарям вече.» Това значи да изправиш погрешките си.
«Блажен онзи человек, казва Писанието, който сам себе си съди.» Такъв още тука минава чистилището и пътят му е отворен за света, където обитават тези, които са се стремили да вършат Волята на Бога и да Му служат.
Не забравяй никога, че само онова, което си дал заради Бога, в Името Божие, само то е твое. Всички материални придобивки - всички облекла и обстановка ще оставиш тук долу, на Земята. Със себе си ще отнесеш само своите светли мисли, възвишени и чисти чувства, своите добри и безкористни постъпки, всичко, което си жертвал в името на Онзи, Който ти е дал живота и Който те е оградил със Своите блага. Чрез своите възвишени мисли, чувства и постъпки, ти изграждаш своя духовен дом, където ще обитаваш вечно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...