Jump to content

2.« ГРАДИ, БЕЗ ДА РУШИШ!»


Recommended Posts

2.« ГРАДИ, БЕЗ ДА РУШИШ!»

Листопад. Лагерът на Бялото Братство на Изгрева от ден на ден увеличаваше своите жители. С песни и радост никнеха и светваха нови дървени къщички. От няколко години Учителят вече държеше беседите Си тук. С братски усилия беше построен слънчев салон, стая за Учителя, приемна и трапезария. Постепенно Изгревът се превърна в тих оазис за почивка и духовна работа. Използу- вах всеки свободен ден, за да бъда там.
Веднъж бях свидетел на следната случка. Учителят, няколко братя и сестра Стоянка Илиева се бяха спрели пред къщичката на брат Стоименов, която той вече беше напуснал, защото си беше построил нова, и разговаряха сериозно.
 
- Лесно, Учителю, ще съборим старата и ще построим нова къщичка за сестра Стоянка - казваше един от братята.
Разговорът се водеше в този дух. След като изслуша мненията на всички, Учителят каза:
 
- Слушайте, да ви кажа: Научете се да градите, без да рушите. Това е закон. Опитвайте се вече да прилагате законите. Може до къщичката на брат Стоименов да се изгради нова, за сестра Стоянка.
Така и направиха. Къщичката на брат Стоименов остана като приемна за братя и сестри от провинцията, а до нея направиха нова за сестрата. По този начин бе спазен законът.
И днес, когато Изгревът се преустройва коренно и голяма част дори и от солидните къщи вече не съществува, някаква сила продължаваше да крепи няколко къщички. Между тях беше и тази на сестра Стоянка Илиева.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...