Jump to content

VII. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ СЛОВА


Recommended Posts

VII. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ СЛОВА

1. Трябваше да спомена за съдбата на Милка Переклиева. Тя е описана от мен в «Изгревът», том I, стр. 505, както и в моите бележки след нейния материал в «Изгревът», том XXIII.

2. За Весела Несторова виж «Изгревът», том I, стр. 505-507. Тя дочака завършването на комунистическата епоха 1944-1989 г. Нейните спомени и цялата история покрай тази Паневритмия ще бъде публикувана в един от следващите томове на «Изгревът».

3. Днес е 22 март 2006 г. От 1990 г. изминаха цели 16 години. Години наред се правят опити за въвеждането на Паневритмията в българските училища. Но без резултат.

4. За Паневритмията трябва да се отпуснат от Невидимия свят условия и време. Тези условия и времето не могат да се отпуснат на хора, които са невежи и не знаят нищо по историята на Паневритмията. Това е изключено. И ще се чака. А докога?

5. Ето го отговорът. Само онзи, който може да разучи, да проучи и да влезе в епохата на Изгрева, да провери как преминават етапите в поредицата «Изгревът» отначало докрай само този може да бъде допуснат до дверите на Вътрешната Школа и до Паневритмията. И да му ги отворят. Само на него!

6. Ще ви дам един показателен пример. Аз бях определен от Невидимия свят да ръководя цялата програма на «Изгревът», в който се включва и проблемът на Паневритмията. Но всички музиканти, които ги качих на сцената, ме отхвърлиха. Досега нито един от онези, които проповядват и обучават Паневритмия не са дошли при мен и да ме питат. Нито пък онези, които издават учебници по Паневритмия. Те ме отхвърлят. А времето и условията за Паневритмията са дадени на програмата на «Изгревът», а не на тях. А тази програма аз я ръководя. Искате доказателства. Прочетете тези 23 тома на «Изгревът». За всеки том са ви необходими по 3 месеца. А трябва да го прочетете най-малко по 3 пъти. Така че за една година може да усвоите само 4 тома. Така че ви трябва обучение от 6 години. Но тук също има едно важно условие. А то е, дали ще ви допуснат до «Изгревът» и дали ще ви отворят съзнанието за него. А над «Изгревът» има два архангела, които го охраняват с меч и с копие. Всеки, които воюва срещу «Изгревът», ако е от Бялата ложа, с меч го посича архангелът, който отговаря за Бялата ложа. А онзи архангел, който отговоря за Черната ложа, с копието ще изтърбуши онези, за които отговаря, и които воюват срещу «Изгревът».

Това се вижда след всеки излязъл под печат пореден том от «Изгревът». Наблюдаваме, гледаме и клатим глава. И мълчим пред архангелите пазители и стражи на «Изгревът».

7. Този обзор, който направих, не е за сегашните т. нар. последователи на Учителя Дънов. А защо? Защото те отхвърлят както «Изгревът», така и мен. Воюват срещу програмата на «Изгревът». Ето защо ще бъдат спрени.

Този обзор е написан за следващите поколения, които има да дойдат. Тогава те трябва да изучават Пътят на Школата, който е Пътят Господен. А той е в «Изгревът».

«Изгревът» е Пътят Господен на Третия Завет на Бога към днешното човечество. Словото на Учителя Дънов е Слово на Бога за идната Шеста раса на човечеството. Амин!

22 март 2006 г., София

Вергилий

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...